Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Je financiën laten bloeien in het nieuwe jaar: dit zijn 5 doeltreffende voornemens

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, zijn velen druk bezig met het leven volgens hun goede voornemens. De meeste staan in teken van gezondheid – maar heb jij al nagedacht over jouw financiën in 2024?

De volgende goede voornemens zorgen ervoor dat jij een stuk rijker bent aan het einde van dit jaar.

Financiële goede voornemens voor 2024

Dingen als ‘meer geld sparen’ en ‘meer geld verdienen’ willen we allemaal, maar de ervaring leert dat zulke grote en algemene doelen vaak niet goed te tracken zijn. Daarom wil je jouw goede voornemens opdelen in kleineren, behapbare doelen.

1. Beter budgetteren

Ben jij in 2023 steeds niet uitgekomen? En klopten de verhoudingen tussen spaargeld en leefgeld niet? Dan is het tijd om beter te budgetteren in 2024. Voor veel mensen is de ’50/30/20 regel’ een goed handvat.

2. Schulden verminderen

Zijn er zorgen over schulden die jou de hele tijd bezighouden? Maak dan een strak betaalplan aan het begin van het jaar. Het kan zijn dat je begint met het afbetalen van je studieschuld. Of natuurlijk andere bedragen die nog openstaan.

3. Een verbeterend spaarplan

Streef ernaar om je spaargeld elke maand met een bepaald percentage of bedrag te verhogen. Stel automatische overschrijvingen naar een spaarrekening in om het gemakkelijker te maken om consequent te sparen.

4. Beginnen met investeren

Beginnen met beleggen is iets dat veel mensen zeggen te willen doen, maar nooit daadwerkelijk mee beginnen. De start van het nieuwe jaar is een mooi moment om je eens rustig te verdiepen in de mogelijkheden. Klein beginnen? Dan helpen deze simpele en toegankelijke apps je op weg.

5. Een fuck-off fund opbouwen

We hechten steeds meer waarde aan onze vrijheid. Maar hoe vrij zijn we daadwerkelijk op financieel vlak? Steeds meer vrouwen starten fuck-off fonds om met hun baan te kunnen stoppen, mochten ze dat willen. Of om ooit uit een relatie te kunnen stappen, zonder geldzorgen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.