Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Reizen 16 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

De leukste budget friendly uitstapjes in Amsterdam voor als je het een keer niet zo breed hebt

We hebben allemaal wel eens een maand dat we qua geld iets minder breed zitten. Toch hoeft dit niet te betekenen dat iets leuks doen niet kan. Er gaat namelijk niks boven een dagje weg of een gezellige avond uit, maar moet dat nu iedere keer zoveel geld kosten? Dat natuurlijk niet. Wij hebben een paar budget friendly uitstapjes voor je op een rij gezet in en rondom Amsterdam.

You’re welcome!

Musea of kunstgallerij

Wil je jouw innerlijk kunstliefhebber omhoog halen? Met een bezoek aan een kunstgallerij of museum ben je de hele dag zoet. Ben je het Rijksmuseum of het Stedelijk museum even zat? Er zijn genoeg andere leuke galerijen in Amsterdam te vinden. Musea kunnen nog wel eens wat duurder zijn, maar er zijn ook heel veel mooie kunstgalerijen en kleine musea waar je goedkoop of gratis heen kan. Denk bijvoorbeeld aan No Man’s Art Gallery, de Schuttersgallerij of het Fashion for Good museum.

Chillen in het park

De zon breekt door en de lente is in het vooruitzicht. Een dagje tot rust komen in het park is dan een echte aanrader natuurlijk. Het Vondelpark of het Westerpark zijn twee van de leukste parken in Amsterdam om met het warmere weer heen te gaan. Iedereen zit met een kleedje op het gras. Neem een fles wijn mee en je hebt dé perfecte middagborrel.

Goedkoop naar de film

Ben je een filmliefhebber? Het Eye Museum in Amsterdam laat de tofste films zien die je niet zo snel in de bioscoop kan bewonderen. Voor een tientje kan je een avondje wegzwijmelen bij de beste films, net even goedkoper dan Pathé en wie weet, misschien vind je wel een nieuwe favoriete film.

Struinen over de markt

Niet kopen maar kijken: de markt is dé plek om overheen te struinen. Op de Albert Cuijp, het Waterlooplein of de Noordermarkt heb je de leukste tentjes waar je goedkoop eten kan halen, de gekste parels kan vinden en het beste: je hoeft natuurlijk niks te kopen. Het is al leuk om gekke zonnebrillen te passen of lekker mensen te kijken.

Concerten kunnen ook goedkoop

Ticketswap is your best friend. Heb je een avondje nog niks op de planning? Er zijn zat kleine zalen waar concerten worden gegeven in Amsterdam. Denk aan de Melkweg, Paradiso of misschien is er wel iets leuks te zien in een café zoals Skek op de Zeedijk. Voor echte zalen kan je het beste terecht op Ticketswap. Meestal worden de dag van een concert nog kaarten online gezet daarop. Zo kan je er goedkoop op uit én vind je misschien wel je nieuwe favoriete band of artiest.

Zoek het buiten het centrum op

Het centrum van Amsterdam is meestal duurder dan de omliggende wijken. Wil je een avond iets goedkoper uit zijn? De Jordaan is dan één van de meest budget friendly wijken in Amsterdam en ligt nog steeds vrij centraal. Niet ver dus, en je bespaart ook nog eens wat centen als je een espresso martini daar gaat drinken in plaats van in de Pijp of het centrum.

Parkzuid: het leukste plekje om te lunchen in het Amsterdamse Vondelpark

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.