Tessa Ham
Tessa Ham Modenieuws 22 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Oh my: deze Gucci en Adidas paraplu van 1.200 euro is niet eens waterdicht

Begrijp ons niet verkeerd: wij zijn dol op Gucci en een fashion statement, maar toch gaat zelfs dit onze pet te boven. In samenwerking met Adidas lanceert Gucci volgende maand een paraplu van 1.200 euro die niet tegen de regen kan.

“Let op, dit item is niet waterproof en bedoeld voor bescherming tegen de zon of voor decoratief gebruik”, staat er dan ook in de productbeschrijving.

Adidas x Gucci paraplu die niet tegen regen kan

7 juni is het zover: vanaf dan is de collectie van Adidas en Gucci te koop in de winkels. Maar de kledingstukken en tassen zijn al wel online te bekijken. Het opvallendste item van de samenwerking? Dat is toch wel de paraplu die ruim 1.200 euro kost, maar niet waterdicht is.

De paraplu heeft een handvat in de vorm van de G en heeft een opdruk waar zowel het logo van Gucci als Adidas op te zien is. Of nou ja, eigenlijk kunnen we het geen paraplu noemen, want deze openklappen in een regenbui zal je niet helpen om droog te blijven.

Het item is dan ook meer een parasol, bedoeld als bescherming tegen de zon. “Hij is niet bedoeld om als paraplu te gebruiken, maar is wel goed voor dagelijks gebruik en een goed verzamelstuk“, vertelt een woordvoerder van Gucci tegen de Chinese media.

Vooral op Chinese social media wordt de paraplu a.k.a. parasol namelijk massaal bekritiseerd. Critici noemen het een ‘heel groot, maar nutteloos modestatement’.  China is eigenlijk één van de grootste markten wereldwijd voor de verkoop van luxeproducten.

Hoewel wij de kritiek helemaal snappen, vinden we alle ophef er omheen wel een beetje overdreven. Want tja, als je deze ‘paraplu’ koopt, wil je ‘m misschien ook helemaal niet gebruiken. Met een prijskaartje van 1.200 euro is ‘ie iets te prijzig om windvlagen te trotseren of ‘m per ongeluk achter te laten in een restaurant.

Benieuwd naar andere items uit de samenwerking? Je checkt de hele Adidas x Gucci collectie hier.

Doei vakantiegeld – Deze designeritems zijn de investering van jouw spaarcenten waard

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.