Gina Koninkx
Gina Koninkx Haar 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Je haar raakt beschadigd door de zon, de zee en het strand maar een haar detox fixt alles

Hoewel de zomer je doorgaans de mooiste haarkleur oplevert (hallo blonde haarlokken), is dit ook een periode waarin je haar het snelst beschadigd raakt. De zon, de zee, het zwembad en het strand drogen je haar uit waardoor je aan het eind van het seizoen met gespleten haarpunten en een droge dos haar de herfst ingaat. Maar, daar kan je dus gewoon wat aan doen: een haar detox ondergaan.

Een zogenaamde haar detox zou je namelijk beschermen tegen deze externe factoren die je haar op de lange termijn alleen maar beschadigen.

Haar detox

Zowel voor als na de zomer is het belangrijk dat je je haar voorziet van een goede haar detox. Even helemaal afkicken van alles wat je haar kapot maakt en je haar rijkelijk voeden met alles wat het herstelt.

Stap 1: neem een herstelbehandeling

Allereerst is het belangrijk dat je voor en na de zomer een echte treatment aanbrengt in je haar. Dit kan je bij de kaper later doen, bijvoorbeeld middels een olaplex behandeling, maar je kan dit ook zelf doen. Het belangrijkste is dat je daarvoor de juiste producten in huis haalt. Dat kost vaak wel wat geld, maar dit is het absoluut waard. Gebruik dan ook producten die echt ontwikkeld zijn voor een haar detox.

Stap 2: koop de juiste haarborstel

Je denkt er misschien helemaal niet over na, maar een belangrijk onderdeel van je haar routine is het gebruik van de juiste haarborstel. Ideaal is om een grote paddle borstel gebruiken. Deze zijn meestal vierkant van vorm en hebben een anti-statische functie. Zorg ervoor dat je borstels van plastic gebruikt, deze kunnen je haarlokken niet beschadigen.

Stap 3: besteed evenveel aandacht aan je hoofdhuid

Nog zoiets wat een belangrijk onderdeel vormt van een haar detox is het masseren van je hoofd. Dit zorgt er namelijk voor dat de bloedcirculatie van de hoofdhuid wordt gestimuleerd. Dat stimuleert op zijn beurt weer het groeiproces van gezond en dik haar.

Klaar voor de zomer? Detoxen maar!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.