Gina Koninkx
Gina Koninkx Haar 18 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit gebeurt er met je mooie lokken als je je haar (vrijwel) nooit knipt

Elke keer als je in de kappersstoel zit beloof je je kapper weer plechtig dat je echt binnen 8 weken weer terug op de stoel zit. Zelden is dat echt het geval. Jij trekt pas weer aan de bel als je dode punten gewoon écht niet meer kunnen. Maar is dat eigenlijk wel zo verstandig? Je haar knippen moet toch ergens goed voor zijn…

Het kost je natuurlijk ook nog eens een bak geld om elke twee maanden naar de kapper gaan voor een kortere coupe.

Dit gebeurt er als je je haar nooit knipt

De kapper draagt jou natuurlijk niet voor niks op om elke twee maanden terug te komen om weer met de schaar door je lange lokken te gaan. Maar is dat eigenlijk wel noodzakelijk? Of willen ze vooral zoveel mogelijk geld aan je verdienen? Vaak wordt geadviseerd om binnen 6-8 weken terug te gaan naar de kapper. Er valt echter niet echt een eenduidig advies te geven voor hoe vaak jij je haar moet laten knippen. Dat hangt namelijk grotendeels af van de status van je haar.

Zolang je je lokken echt goed verzorgd met kwalitatief goede producten kan je dat bezoekje aan de kapper echt wel even uitstellen. Je kan dit dan wel maar tot maximaal 6 maanden rekken. Daarna wordt het toch echt tijd om je hoofd weer eens te laten zien bij je kapper.

Je haar splijt steeds verder naar boven

Je hoort vaak dat je haar juist sneller groeit als je het vaak laat knippen, maar dat is niet helemaal waar. Het heeft er juist alles mee te maken dat je haarpunten gaan splijten als je het niet laat knippen. Hoe langer je ermee wacht, hoe meer je punten zullen splijten. Dat trekt zelfs veel verder naar boven. Bij het langdurig niet laten knippen van je haar, kan het zelfs tot halverwege je mooie lokken splijten. Dat is dan weer minder fraai. Je haar zal er dan namelijk droog en pluizig uit komen te zien. Je gezonde haar maakt dan plaats voor een ongezonde bos gespleten punten. Minder wenselijk toch?

Lang haar raakt sneller beschadigd

Als je extreem lang haar hebt is het ook geen slecht idee om je haar af en toe goed te laten bijpunten. Langer haar beschadigt namelijk veel sneller. Dat heeft er alles mee te maken dat je met langer haar nou eenmaal sneller achter dingen blijft hangen, achter een knoop bijvoorbeeld. Ook in dat geval is het geen gek idee je haar wat korter te laten knippen of je mooie lokken op te steken in een staart of knot.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.