Redactie
Redactie Love & Life 17 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

11 redenen waarom seks met je ex toch niet zo’n goed idee is

Seks met je ex. Bij het horen alleen al gaan er alarmbellen af en dat is niet voor niets. We snappen de overweging: je bent ooit verliefd geweest op deze persoon en hebt er het bed al eens mee gedeeld: lekker vertrouwd en niets verrassends.

Toch willen we je graag onderstaande redenen meegeven waarom je het niet zou moeten doen, om je vervelende situaties te besparen. You can thank us later

1. Je krijgt je ex er niet mee terug

Dat jullie weer seks hebben met elkaar, betekent niet dat er ook (weer) een relatie in zit. Het kan wel, maar vergeet niet dat het de eerste keer ook niet heeft gewerkt tussen jullie.

2. Je bent nu zijn booty call

Ai, je bent van de meest belangrijke persoon in zijn leven veranderd in zijn booty call. Dat is niet echt een vooruitgang te noemen. Ook al is hij dat ook voor jou.

3. Stel dat jullie door jullie avontuur wél weer samen komen

Is dat wat je wilt? Hij of zij is waarschijnlijk geen spat veranderd waardoor jullie weer dezelfde ruzies en problemen zullen ervaren.

4. De seks leek beter toen je ook echt verliefd was

We begrijpen het: je zit in een relatie en alles aan je partner is geweldig, net als de seks. Maar weet je zeker dat de seks echt zo geweldig was? Onthoud dat als de verliefdheid er nu (waarschijnlijk) af is, dit ook invloed heeft op hoe jij de seks ervaart.

5. Wat doe je na de seks met je ex?

Je hebt net seks gehad met je ex. En dan? Jullie bevinden je nog steeds in dezelfde ruimte, waarschijnlijk zonder kleren. En het is mogelijk pretty awkward.

6. Je verlaagt je niveau

Jullie zijn uit elkaar gegaan omdat jij (of hij) toe bent aan iets beters. Weet je zeker dat je dan toch weer het bed in wilt duiken met je ex? Denk aan je zelfvertrouwen én je waardigheid.

Ook leuk: Deze 11 soorten seks herken je sowieso als je twenty-something bent

7. Wat als de seks geweldig goed is?

Natuurlijk is het fijn. Jullie hebben geweldige seks, het is niet ongemakkelijk en alles is oké. Je spreekt vaker af met elkaar en vindt het allebei wel prima. Totdat je ex je om wat voor reden dan ook zegt dat het (toch weer) klaar is. Bespaar jezelf die teleurstelling.

8. Hij/zij zoekt er meer achter

Jullie relatie is over, maar je komt terug voor seks. Dit kan de ander hoop geven, terwijl jij die intenties niet had. Dit kan alleen maar slecht aflopen en uiteindelijk ben jij the bad one. Om dit te voorkomen moet je heel duidelijk zijn over jouw intenties.

9. Hoe neem je afscheid?

Denk je dat het na de seks al ongemakkelijk was, wordt jullie afscheid nog veel erger. Je kunt niet liegen dat je naar werk of school moet als hij of zij precies weet hoe jouw schema eruit ziet.

10. Je kunt nooit verder

Telkens terug komen bij je ex, ook al is het niet voor een relatie, weerhoudt jou ervan om verder te gaan met je leven. Hoe verwacht je een nieuwe partner te vinden als je aan je ex blijft plakken? Je kunt niet verder voordat je zelf ook echt klaar bent met je ex.

11. Seks lost jullie problemen niet op

De redenen dat jullie uit elkaar zijn gegaan, zullen nog steeds aanwezig zijn. Die kunnen niet worden opgelost door jullie intieme reünie, hoe gezellig dit ook mag lijken.

Ook lezen: 8x de beste seksstandjes voor vrouwen die je gegarandeerd een orgasme opleveren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.