Emma Toussain
Emma Toussain Beauty 23 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Zó vaak moet jij je haarborstel schoonmaken en waarschijnlijk doe je het niet vaak genoeg

Wanneer was de laatste keer dat jij jouw haarborstel hebt schoongemaakt? En nee, dan bedoelen we niet alleen het haar verwijderen. Nog nooit? Nou, dan ben je gelukkig niet de enige. Toch zit zo’n borstel vol bacteriën en zou het goed zijn voor jou en je haar als je ‘m af en toe wast.

Wij vertellen je er meer over.

Haarborstel schoonmaken

Uit een onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat haarborstels een van de ergste broedplaatsen van bacteriën zijn. Zelfs nog de gootsteen of het voerbakje van je lieve viervoeter. In de gemiddelde haarborstel zitten er ongeveer 3500 koloniën van bacteriën (bah) en deze bestaan voornamelijk uit dode huidcellen en haarproducten.

Veel mensen denken dat je een haarborstel niet per sé hoeft schoon te maken (of hebben hier überhaupt nog nooit over nagedacht) en halen af en toe alleen het oude haar uit de borstel.

Toch is het erg belangrijk dat je dit wel doet. Als je je borstel nooit schoonmaakt dan verspreid je dus eigenlijk elke dag deze bacteriën over je misschien wel net gewassen haar. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Zo wordt het snel vies en vettig.

Hoe moet je zo’n borstel dan schoonmaken en hoe vaak?

1. Verwijder het losse haar zo’n 2 tot 3 keer per week.
2. Leg je borstel in warm water en doe er een klein beetje milde shampoo bij. Dit doe je eens in de twee weken. Als je lang haar hebt, kan je dit vaker doen.
3. Laat de borstel zo’n 20 minuten in warm water liggen en spoel hem daarna goed af. Op deze manier verwijder je al de oude haarproducten en is hij weer klaar voor gebruik.

Een fijn klusje voor op de zondagavond! Zo kom jij de week wel weer door en je haar blijft dus een stuk schoner. Graag gedaan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.