Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze haartrend accentueert je gezicht en wordt groot in 2022

Nu het nieuwe jaar alweer bijna voor de deur staat komen er ook weer ontzettend veel nieuwe trends bij. Een van deze trends is haarcontouren en deze hack zorgt ervoor dat je gezicht prachtig wordt geaccentueerd. Niet zo gek dus dat dit dé haartrend is die we overal gaan zien in 2022 en wij geven je alle inspiratie die je nodig hebt.

Laat 2022 maar komen.

Haartrends

Er zijn veel verschillende plekken waar we haartrends kunnen vinden. Zo delen celebrities bijvoorbeeld wekelijks de meest prachtige foto’s waar we een heleboel inspiratie vandaan halen en zien we ook op de catwalk welke trends we aankomend seizoen in de gaten moeten houden. Het laatste jaar is er ook een plek bijgekomen die ons van steeds meer inspiratie voorziet en dat is social media.

Op TikTok en Instagram komen tegenwoordig de meest bijzondere creaties en de nieuwste trends langs. Zo staat onze hele Instagram-feed vol met de half-up, half-down haartrend en zien we dat Mushroom Blonde dé haartrend van deze winter is. Nu gaat er opnieuw een haartrend compleet viraal op Instagram en dat is haarcontouren.

Haarcontouren

Op dit moment nemen ‘Money piece highlights’ waarschijnlijk heel je Instagram-feed over, maar haarcontouren is een iets subtielere manier om je gezicht mooi te accentueren. We kennen contouren natuurlijk allemaal als een make-uptechniek die dimensie aan je gezicht toevoegt, maar dit kan je ook met je haar doen.

Bij het contouren van je gezicht maak je gebruik van kleuren die iets donkerder en lichter zijn dan je eigen huidskleur en dit is precies wat je ook doet bij je haar. Haarcontouren maakt gebruik van een zachter contrast en lichtere tinten rond het gezicht, wat ervoor zorgt dat je gezicht helderder wordt. Deze haartrend staat iedereen, maar werkt het beste bij mensen die hun haar weg van hun gezicht dragen en voor het mooiste effect kan je het beste gaan voor twee tinten lichter dan de rest van je haarkleur.

Reacties

Op Instagram is te zien dat de trend al veel wordt gebruikt. Ook is in de reacties te lezen dat deze haartrend goed in de smaak valt bij fans. Dat is een goed teken, want dit zal niet het laatste zijn wat we van deze trend gaan zien. Zo schrijft een fan: “You look beautiful and your hair is GOALS 🙌❤️” en andere fans schrijven: “Simply Gorgeous!!” en “Wow so pretty ❤️🔥”

De perfecte haartrend om het nieuwe jaar mee in te gaan als je het aan ons vraagt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.