Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 30 mrt 2021
Leestijd: 5 minuten

Haarinspiratie nodig? Deze 25 half opgestoken haarstijlen passen bij elke gelegenheid

Dat je soms even niet meer weet hoe je je haar moet doen, is allesbehalve gek. Ga je het in een knot doen of laat je je lokken langs je gezicht hangen? Als het gaat om haarstijlen is keuzes maken vaak extra lastig, omdat er zoveel keuzes zijn. Wanneer je twijfelt tussen vast of los, kun je altijd nog kiezen voor half opgestoken lokken.

We hebben vijfentwintig haarstijlen verzameld die bij elke gelegenheid passen.

Half opgestoken haar

De perfecte haarstijl voor elke gelegenheid is hoog of laag half opgestoken haar. Het staat namelijk niet alleen ontzettend leuk, je kunt er ook nog eens erg veel mee. Zo kun je je haar half opsteken in een knotje, maar je kunt ook je haar bovenop invlechten en de onderkant los laten. Van kort tot kroeshaar: er zijn genoeg manieren om je haar half op te steken. Wij hebben vijfentwintig manieren verzameld die je vandaag nog wilt proberen.

1. Half opgestoken mohawk

De iconische mohawk is terug van weggeweest, en daar zijn we erg blij mee. Nu is een mohawk redelijk opvallend, waardoor we niet snel ons hele haar zo zullen doen. Gelukkig is er een tussenweg: de half opgestoken mohawk is een haarstijl die we zeker willen uitproberen.

2. 70’s inspired knotje

Er zijn verschillende trends uit de jaren 70 die weer helemaal terugkomen, onder andere de half opgestoken knot. Het geeft je haar net even die twist dat het nodig heeft.

3. Opgestoken box braids

Je box of micro braids laten hangen staat ook ontzettend leuk, maar om de look net wat meer spice te geven is het net zo leuk je haar voor de helft vast te doen.

4. Haarband

Haarbanden zijn terug van weggeweest, en we klagen niet. Lily Collins rockt deze look met een half opgestoken coupe en haarband.

5. Vlechtjes

Vlechtjes in de voorste plukjes is de perfecte haarstijl om die uit je gezicht te houden. Daarbij staat het ook nog eens ontzettend leuk. Wij zijn fan.

6. Halfhoge paardenstaart

We zijn verliefd op de halfhoge paardenstaart. De haarstijl is super makkelijk om te creëeren, het enige wat je nodig hebt is een goede kam om het stak vast te maken en een fijne gel. Even oefenen en je kunt deze look van niemand minder dan Kim Kardashian nabootsen.

7. Naar achter gestoken met clip

Voor een chic evenement kan een half opgestoken coupe met een leuke clip al veel doen.

8. Twist and clip

Geef je look (letterlijk) een twist met de haarstijl twist and clip. De drie kleine speltjes maken je look compleet.

9. Twee mini staartjes

Je haar half opsteken hoeft helemaal niet veel moeite te kosten om er mooi uit te zien. Zo zijn deze twee simpele staartjes al een hele verandering.

10. Ariana Grande inspired coupe

Met de half opgestoken haarstijl die niemand minder dan Ariana Grande verzonnen heeft lijkt je haar een stuk volumineuzer, niet?

11. Half opgestoken met strik

Een strik achterop voegt toch net iets meer toe dan een simpel elastiekje.

12. Lage staarten

Naast je haar hoog opsteken kun je je haar ook half laag opsteken. Deze haarstijl is alles wat we willen.

13. Opgestoken met draad

Waarom een elastiekje gebruiken als je ook een draad kan gebruiken om je lokken opgestoken te houden? Wij zijn fan.

14. Boho haar

Boho is hot and happening en we zijn allesbehalve teleurgesteld. Deze kleurrijke haaraccessoires zijn alles wat we willen zien aankomend lenteseizoen.

15. Messy bun

Een complete messy bun is al leuk, maar half opgestoken maakt het toch net iets leuker.

16. Half opgestoken met scrunchie

Het leuke aan een scrunchie is dat het je look net wat meer kleur en toevoeging geeft. We zijn obsessed met deze paarse scrunchie. Daarbij: kun je de haarstijl nog simpeler maken?

17. Getoupeerd met krullen

Nu is touperen iets wat je moet leren, maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt kun je er vanalles mee doen. Denk bijvoorbeeld aan deze look:

18. Opgestoken met vlechten

Een goede manier om je lokken uit je gezicht te houden en er toch stijlvol uit te zien, is doormiddel van ingevlochten vlechten en haaraccessoires.

19. Grote vlecht

Geef je look een twist met een grote vlecht die van links naar rechts gaat.

20. 90’s inspired staartjes

Kim Kardashian kan net als wij geen genoeg krijgen van haarstijlen die zijn geïnspireerd op de iconische jaren 90. Deze half opgestoken haarstijl is het zeker waard om eens te proberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.