Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 31 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Love it – Deze haartrends uit de jaren ’90 gaan voorlopig nergens heen en wij zijn fan

De mode uit de jaren ’90 leeft dit jaar opnieuw op en dan mogen de bijpassende haartrends natuurlijk niet ontbreken. Trends komen en gaan, maar het lijkt erop dat de nineties haartrends nog wel even blijven hangen. Wij zetten de tofste hairdo’s uit het tijdperk van Friends, de Backstreet Boys en plateauzolen op een rijtje.

Mode uit de jaren ’90: the gift that keeps on giving. We dragen massaal schoudertasjes, bootcut jeans en strappy topjes. En wat dacht je van scrunchies, clipjes en dikke blonde highlights? Allemaal terug van weggeweest, maar we gaan nog een stapje verder.

7x haartrends uit de jaren ’90 die nog wel even blijven hangen

Geloof ons, deze hairdo’s zijn makkelijk te fixen. Je hoeft dus geen ervaren haarstylist te zijn om je innerlijke Jen An naar boven te halen.

1. De (vlinder)clipjes

Met deze trend laat jij je creativiteit de vrije loop. Waarschijnlijk droeg je deze voor laatst in combinatie met jelly schoentjes en kleurrijke shirts. Het is een leuke en onschadelijke manier om spelen met je haar en nieuwe dingen te proberen. Ga ervoor.

2. Plukken los

Jep, het is tijd om die babyharen vrij te laten. Dit jaar brachten Dua Lipa, JLo en Margot Robby de losse voorplukken terug op the gram en de rode loper. Doe jij je haar vast? Trek de voorste twee plukjes los voor een nineties look. Zo simpel kan het zijn.

3. Wavy haar

Het wafelijzer mag je in de kast laten liggen, want nu zijn de losse waves in je haar hot. De zigzag-krullen maak je door een vlecht of meerdere vlechten te maken en hiermee te slapen. De volgende ochtend haal je de vlechten eruit et voilà, je bent klaar om te gaan.

4. Kleine vlechtjes

Vlecht een paar plukjes in of je hele haar: de keuze is aan jou. Door je haar te vlechten geef jij je coupe een speelse en nonchalante touch. Wij zijn fan.

5. De clipjes

Waarschijnlijk herinner jij je deze klik-speldjes nog van vroeger. Je moeder schoof ze hardhandig in je haar voor je naar school ging. Nu zijn ze allesbehalve kinderachtig, de clipjes zijn on trend. Ben jij nog niet overtuigd? Na de volgende foto’s wel.

6. De klem

De jaren ’90 zijn all about makkelijke haarstijlen en daarom mag deze klem absoluut niet ontbreken in dit rijtje. Deze claw clip draai je binnen no time in je haar en is te krijgen in allerlei kleuren. Wie had ooit gedacht dat een modieus kapsel zo comfortabel kon zijn?

7. De scrunchie

Zal deze haartrend überhaupt ooit verdwijnen? Wij zijn superblij met de scrunchie. Naast dat het leuk staat, voorkom je met dit elastiek ook nog eens bobbels in je haar.

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.