Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Beauty 16 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Zo föhn je je haren voor meer volume in je haardos

Er zijn maar weinig mensen die het geluk hebben dat ze opstaan met een haardos vol volume. Geloof ons maar als we zeggen dat aan alle foto’s van mooie kapsels die je ziet een hoop werk vooraf is gegaan. Namelijk: je haren föhnen voor volume. En gelukkig is dat écht makkelijker dan je denkt.

In deze 5 stappen föhn jij in een handomdraai (oké, en met een beetje oefening) volume in je haardos. Maar first things first: je hebt ook een aantal producten nodig. Wellicht heb je al wat thuis liggen, zo niet scroll dan even naar beneden. Daar hebben we onze favoriete haarstyling- en volumeproducten voor je op een rij gezet.

Haren föhnen: wat heb je nodig?

 • Föhn (goh) met smalle blaasmond
 • Haarklemmen om je haar vast te zetten
 • Ronde borstel (zoals deze)
 • Volume-product
 • Styling-product

Ook handig voordat je begint met je haren föhnen: zorg ervoor dat je deze fouten in ieder geval niet maakt (zoals de koude temperatuursetting niet gebruiken).

1. Drogen en borstelen

Laat je haar eerst een beetje aan de lucht drogen en borstel het dan voorzichtig door. Met de nadruk op voorzichtig, want als je als een gek die borstel door je haren heen werkt kan je haar beschadigd raken.

2. Gebruik volumeproducten

Als je een goed volumineus koppie wilt creëren, is het ook belangrijk om styling-producten te gebruiken die je een beetje helpen. Voordat je gaat föhnen, breng je daarom een volumeproduct aan in je haar. Dit kan een mousse zijn, maar ook een spray, lotion of ander product wat je fijn vindt en bij jouw haartype past.

Tip: breng het product ook aan op de aanzet van je haar. Oh, en ook handig: gebruik een spray of mousse die je haar tegelijkertijd tegen de hitte beschermt.

2.3. Voor drogen

Je kan je haar (als je nog erg nat haar hebt) na deze stap alvast een beetje voor drogen. Richt de föhn op je haar en ga er een beetje met je vingers doorheen. Maak het haar ook weer niet te droog, maar focus je vooral op de natte delen (zoals de onderkant van je haar).

3. Je haar verdelen

Voordat je je haren gaat föhnen, ga je je haren eerst verdelen in parten. We gaan de haren namelijk niet in één keer droog föhnen, maar per pluk.

Eerst pak je de onderste laag van je haar. Dat doe je gewoon door met je vingers boven je oren langs je haren te verdelen. Het bovenste deel zet je even vast met een klem op je hoofd. Je gaat dan eerst met het onderste deel aan de slag. Als dat af is, pak je het middelste deel en vervolgens het bovenste deel.

Tip: als je het makkelijker vindt werken of als je dik haar hebt, kan je ook de delen die je hebt gepakt opdelen in 2 of 3 plukken haar. Zorg in ieder geval dat het haar wat je pakt niet teveel is voor de borstel.

4. Je haar polijsten

Nu wil je je haar polijsten, wat betekent dat je het haar glans geeft en een slag creëert. Dit doe je door je haar om een ronde borstel heen te wikkelen. Pak daarvoor de pluk haar, zet je borstel daaronder en wikkel het haar rondom de borstel.

Vervolgens pak je de föhn en kan je beginnen met het droog maken en polijsten van het haar. Je zet je föhn boven je haar en richt ‘m naar beneden, met de haarschubben mee. Zo föhn je je haar naar beneden toe droog.

Tip: richt de föhn ook even goed op de onderkant van je haar, zodat je daar het volume ook goed inblaast.

5. Puntjes op de i

Je haar is – als het goed is – nu al lekker volumineus, maar om dat de hele dag zo te houden hebben we nog wat extraatjes nodig. Je kunt bijvoorbeeld een volumepoeder aanbrengen (doe dit op je hoofdhuid op de plekken waar je volume wilt) om wat extra body en volume aan je haren te geven. Een haarlak kan je vervolgens gebruiken om je haar wat te verstevigen en fixeren.

En nu: oefenen maar!

NSMBL’s favoriete haarproducten

Goede producten gebruiken is de helft van het werk. Dit zijn onze favorieten:

Voor meer volume (dus vóór het haren föhnen)

 1.  Aveda Phomollient Styling Haarschuim (22 euro) voor fijn tot middelmatig fijn haar
 2. Moroccanoil Root Boost (13,50 euro) voor futloos haar (krullend of stijl)
 3. Ouai Wave Spray (14 euro) voor alle haartypen met proteïne om je haar vorm te geven
 4. Original & Mineral Style Guru Styling Cream (26,50 euro) voor alle haartypen, zorgt voor een klein beetje textuur en vooral volume

Voor de puntjes op de i en fixatie (ná het föhnen)

 1. Aveda Air Control Haarspray (24 euro) voor alle haartypen en een duurzamere keuze
 2. Aveda Pure Abundance Hair Potion (26,50 euro) voor volume en een matte textuur
 3. Moroccanoil Luminous Hairspray Strong (10 euro) voor krullend en stijl haar, anti-pluis, fixeert en geeft glans

Meer over je haren stylen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.