Lobke Killaars
Lobke Killaars Beauty 14 aug 2018

Als je snel vet haar hebt ken je deze fantastische tips nog niet

Jammer genoeg duurt het vaak niet veel langer dan twee à drie dagen voordat het haar vet is. Helaas helaas, vet haar is niet altijd te voorkomen. Wél zijn er wat dingen die je kan doen zodat je haar minder snel uit slierten bestaat. Gebruik deze tips om de vetheid te ditchen.

Vet haar uitstellen

Je haar wordt op een gegeven moment helaas toch echt vet. Tenzij je een buitenaards wonder bent. Geen fan van de sliertenlook? Zo stel je vet haar in ieder geval even uit:

Zet je douche niet op graadje tienduizend

Alleen al in de douche zijn er genoeg dingen die je kan doen tegen vet haar. Zet die knop bijvoorbeeld eens niet op 40 graden, maar op een lagere temperatuur. En ja, dat is even doorzetten.

Gebruik niet te veel shampoo

Er wordt altijd verteld dat je je haar niet te vaak moet wassen. Maar naast dat het niet slim is om elke dag shampoo in je haren te gooien, is het ook belangrijk goed te letten op de hoeveelheid shampoo die je in je haar doet. Een beetje is genoeg, het schuimt toch wel als een gek.

Masseer je hoofd zo weinig mogelijk

Dit schijnt erg veel verschil uit te maken. Je eerste instinct wanneer je de shampoo uit je haren probeert te krijgen is wrijven. Wrijven op die hoofdhuid alsof je leven ervan afhangt.

Maar HO. Stoppen. Nu. Probeer als je gaat douchen voornamelijk door de haren te gaan zónder de huid aan te raken.

Gebruik geen conditioner aan de bovenkant van je haren

Dit komt je vast bekend voor, maar we noemen hem nog een keer. Want belangrijk. Gebruik jij je conditioner nog steeds op je hele haar? Niet doen. Echt. Zodra je hiermee stopt zie je gelijk hoe ongelofelijk veel verschil dit maakt qua vetheid.

Vervang je kussensloop

Ook buiten de natte stralen zijn er dingen die je kan doen tegen vet haar. Zo is het handig als je zo nu en dan je kussensloop vervangt. Je sloop neemt vet en shampooresten op uit je haar, waar je haren dan vervolgens weer vet van worden.

Draag je haar in een staart

Of een knot. Of iets waardoor je automatisch niet echt door je haar kan gaan. Als je door je haar gaat stimuleer je de vettigheid alleen maar.

Daarnaast wordt haar vet omdat het talg van je hoofdhuid oppikt wanneer je er langs glijdt. De wrijving wordt verminderd wanneer je haar vastzit. Ook slapen in niet-los haar is beter, aangezien je haren dan minder langs je kussensloop schuren.

Let op je voeding

Helaas zorgen al die vette happen ervoor dat je haar sneller vet wordt. Wil je dus minder snel vette haren, dan kan je misschien die tweede zak chips toch even dichtlaten. Of het komt omdat je je chipsvingers aan je haar smeert. Hm?

Of je hoopt natuurlijk gewoon dat de andere tips goed genoeg werken… Just saying.

Wordt je haar ondanks deze tips toch vet?

Met deze 8 haarstijlen overleeft jouw vette haar het hele festival

Reageer op artikel:
Als je snel vet haar hebt ken je deze fantastische tips nog niet
Sluiten