Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 9 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Dreigt je partner steeds om jullie relatie te verbreken? Zo stop je dit gedrag

Verliefd zijn is misschien wel het beste gevoel dat je kunt ervaren. Maar wat als de roze wolk plaatsmaakt voor een donkere en het ineens niet meer rozengeur en maneschijn is? Dan leer je of jullie echt bij elkaar horen of niet. Dreigt je partner bovendien continu om jullie relatie te verbreken? Dan is het tijd om actie te ondernemen.

Want onthoud: ain’t nobody got time for this. Het is allesbehalve fair om zo’n heftig dreigement boven iemands hoofd te laten hangen. NSMBL vertelt je hoe je met deze situatie om kunt gaan.

Waarom dreigt je partner om de relatie te verbreken?

Eén van de beste dingen die je in dit geval kunt doen is achterhalen wáárom je partner dreigt om jullie relatie te verbreken. Er zijn ongetwijfeld 101 verklaringen voor, waarvan je deze zeker even wil checken:

1. Je partner is emotioneel onstabiel

Een emotioneel onstabiele partner is net zo’n uitdaging als Kylie Jenner die de Jordyn-situatie moet afhandelen. Ingewikkeld, dus.

Het kan wel een verklaring zijn waarom de persoon die jij de liefde van je leven noemt minder moeite heeft met een dreigement. Het is voor hen moeilijker om met hun emoties te controleren en netjes te handelen. In plaats daarvan doet je partner je pijn.

2. Je geeft je partner niet wat hij of zij nodig heeft

Wanneer je partner dreigt om jullie relatie te verbreken, neem je het uiteraard serieus. Luister daarom goed naar wat hij/zij te zeggen heeft. Schiet je ergens tekort? Heeft je partner behoefte aan iets wat jij nu niet geeft? Is dit op te lossen?

Het is onwijs makkelijk om compleet in de verdediging te schieten, terwijl een gesprek aangaan juist het probleem kan oplossen.

3. Je partner maakt misbruik van de situatie

Wie weet ben je onafhankelijk en heb je een jaloerse partner getroffen. Dan kan dreigen om jullie relatie te verbreken een manier zijn om je close te houden. Je gaat dan waarschijnlijk nog meer je best doen voor de relatie, omdat jij niet wil loslaten.

In dit geval wordt er compleet misbruik gemaakt van de situatie en jou goedheid. We hoeven je vast niet uit te leggen dat dit gedrag niet oké is.

Wat te doen als je partner dreigt om de relatie te verbreken?

Communiceren wat er aan de hand is, is dus belangrijk. Dat snap je net vast wel. Laten we niet vergeten dat het heel vermoeiend is om een partner te hebben die dreigt om een einde te maken aan jullie relatie. Dus wat doe je dan om dit gedrag te stoppen?

1. Laat je niet gek maken

Je hart breekt in duizend stukjes als je voor het eerst hoort dat je partner overweegt om met deze relatie te kappen. Snappen we volkomen. Maar blijft dit gedrag keer op keer terugkomen en weet je inmiddels dat hij/zij het niet echt meent? Dan is het vooral belangrijk om je niet gek te laten maken. Zodra je gek wordt denk je niet meer logisch na.

2. Praat erover

We vertelden het net al: praat erover. Wat is precies de oorzaak? Meen je serieus dat je het niet meer ziet zitten met mij? Dit zijn vragen die je aan je liefde wil stellen om duidelijkheid te krijgen. Pas daarna handel je.

3. Weet wat je waard bent

Iedere keer de hartverscheurende pijn voelen van de relatie die op springen staat: dat wil je vast niet. Je verdient beter dan een partner die je bang maakt of misbruik van je goedheid maakt. Weet wat je waard bent.

4. Verbreek de relatie

Wil je in deze relatie blijven? Zo ja, dan hoort dit gedrag te stoppen. Zo niet, dan is je relatie beëindigen de beste optie. Het is ongelofelijk moeilijk om dit in te zien, maar eerlijk zijn tegenover jezelf en je partner is echt het beste.

5. Smeek niet om liefde

We eindigen met een harde opmerking: smeek niet om de liefde van je partner. Je bent goed zoals je bent. En vind je partner dat je ergens beter je best voor kunt doen? Dan doe je dat, maar je zou nooit hoeven smeek om zijn of haar liefde.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.