Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 29 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Harry Potter fans opgelet: in deze Zweinstein-afdeling zit jij op basis van je sterrenbeeld

Altijd al afgevraagd als grote Harry Potter-fan hoe jij het zou doen op Zweinstein? De vier afdelingen van deze droomschool spelen daar een grote rol in (Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw en Huffelpuf) én je sterrenbeeld heeft er ook veel mee te maken. Benieuwd op welke Zweinstein-afdeling jij thuis hoort? De sterren geven antwoord.

Voor iedereen die geen uitnodiging ontvangen heeft om naar ‘s werelds beste toverschool te gaan, hebben we een klein lesje astrologie. Direct uit het lesboek van Harry Potter.

Zweinstein-afdeling op basis van je sterrenbeeld

De vier Zweinstein-afdelingen komen eigenlijk heel goed overeen met de vier elementen in de astrologie. Benieuwd of je bij Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf of Ravenklauw hoort? Volgens de sterren zit het zo:

via GIPHY

Griffoendor: Ram, Leeuw en Boogschutter

Griffoendor is het huis van de vuurtekens. De mascotte van deze Zweinstein-afdeling is niet voor niets een leeuw. Eigenschappen die voorkomen bij deze ‘vuurtekens’ zijn vastberadenheid, moed en lef. Dat ook af en toe kan leiden tot roekeloosheid. Herkenbaar?  Vuurtekens hebben de beste bedoelingen en zijn bereid om te vergeven en te vergeten. Zelfs als ze zo nu en dan te competitief of heethoofd kunnen worden.

Het is dus logisch dat deze Zweinstein-afdeling met de meeste vuurteken-helden wordt geassocieerd. Harry Potter is zelf trouwens ook een Leeuw. Do we need to say more?

Huffelpuf: Stier, Maagd en Steenbok

Huffelpuffers zijn toegewijde en geduldige harde werkers, eigenschappen die typerend zijn voor de ‘aardetekens’. In de boeken wordt Huffelpuf duidelijk gelinkt aan de aarde. De leerlingenkamer is letterlijk ondergronds en ligt naast de keuken van de school. Vooral Stieren staan bekend om hun liefde voor eten.

Mocht je nog niet overtuigd zijn van deze connectie, kijk dan eens naar het afdelingshoofd van Huffelpuf: professor Stronk, die Kruidenkunde geeft én zelf ook een Stier is. Zegt genoeg, toch?

Ravenklauw: Tweelingen, Weegschaal en Waterman

De mascotte van Ravenklauw is een raaf en de afdelingskleuren zijn luchtblauw en brons. Niet gek dat luchttekens daarom gelinkt worden aan deze Zweinstein-afdeling. Tweelingen, Weegschalen en Watermannen staan bekend om hun sociale en intellectuele eigenschappen. Dezelfde eigenschappen die Ravenklauw prijst.

Bovendien is hun afdelingshoofd, professor Flitwick,  zelf ook een Weegschaal en Luna Lovegood een Waterman. Wist je dat Hermelien zelfs ook bijna in Ravenklauw werd geplaatst?

Zwadderich: Kreeft, Schorpioen en Vissen

De huismascotte van Zwadderich is een slang en de kleuren zijn groen en zilver. Deze Zweinstein-afdeling heeft een slechte reputatie en staat bekend om waar alle schurken van de tovenaarwereld vandaan komen. Behoor je tot de ‘watertekens’, dan zou je wel eens bij Zwadderich kunnen horen. Nee, dat betekent niet dat je door en door slecht bent. Dit waterteken wordt meestal verkeerd begrepen.

Zwadderaars zijn sluw, vindingrijk en ongelooflijk ambitieus, wat vooral klinkt als eigenschappen die Schorpioenen vertonen. Vooral Schorpioenen worden vaak (onterecht) aangezien als de bad guy. Let ook vooral even op de ligging van de leerlingenkamer van Zwadderich: die zit in de kerkers, direct onder het meer.

Lees ook: Barry M lanceert een magische Harry Potter make-upcollectie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.