Noah Korevaar
Noah Korevaar Entertainment 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO komt dit jaar nog met nieuwe Harry Potter-show en special

Goed nieuws voor alle fans van Harry Potter. Nadat je de films inmiddels al honderd keer bekeken hebt, komt er nu nieuw materiaal. Warner Bros. komt nog dit jaar met twee nieuwe Harry Potter-projecten voor HBO Max. En wij vertellen je er alles over.

HBO Max maakt specials

HBO Max zit helemaal in de nostalgische hoek voor komend jaar. In plaats van nieuwe afleveringen van Friends te maken, komt het bedrijf later deze maand met een special, genaamd Friends: The Reunion. De cast blikt voor 2 miljoen per persoon een uurtje terug op de sitcom, HBO Max kan vele nieuwe abonnees verwelkomen en de fans zijn ook weer even zoet.

Daar blijft het niet bij. Het bedrijf is van plan om meer van dergelijke ‘rand-content’ te maken rondom populair series en films. Sterker nog, één van de grootste filmfranchises die Warner Bros. in handen heeft krijgt er binnenkort een nieuwe show en special bij.

Harry Potter Special

Dan hebben we het over Harry Potter. Nee, juich niet te vroeg, dit worden niet de gloednieuwe series waar HBO Max naar verluidt aan werkt. Daar moet je nog wat langer op wachten. Maar in de tussentijd wordt je wel zoet gehouden met een officiële Harry Potter-quiz en een terugblik-special.

Dat meldt het betrouwbare vakblad Hollywood Reporter. Later dit jaar gaat de streamingdienst met die twee Originals de twintigste verjaardag van de eerste film vieren. De quiz-show gaat uit vier afleveringen bestaan. Superfans worden getest op hun kennis van de wereld van Harry Potter. Waaronder “speciale gasten,” al is onduidelijk wie daarmee bedoeld wordt. Ook jij komt aan bod: kijkers kunnen vanuit huis meespelen met de quiz.

Leuk en aardig die quiz, maar we kijken vooral uit naar de retrospective special, zoals Hollywoord Reporter het noemt. Helaas is over die Original ook meteen het minst bekend. Een terugblik met clips uit de eerste film lijkt voor de hand te liggen, maar krijgen we à la Friends: The Reunio ook de originele castleden te zien? Wij kunnen niet wachten.

THR

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.