Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 20 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de meest natuurlijke manieren om je haar sneller te laten groeien

Er zijn verschillende manieren om je haar sneller te laten groeien – denk aan rijstwater of het gebruiken van minder hitteproducten – maar het liefst doen we dit op een natuurlijke manier. Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke manieren om je lokken een boost te geven.

We hebben acht natuurlijke manieren om je haar sneller te laten groeien op een rij gezet.

Natuurlijke manieren om je haar sneller te laten groeien

Op veel plekken op ons lichaam groeien haren sneller dan we willen, denk bijvoorbeeld aan onze wenkbrauwen of oksels, behalve op ons hoofd. We doen er alles aan om onze lokken sneller te laten groeien, maar niks lijkt te helpen. Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke manieren om je haar een boost te geven. Deze manieren zijn het beste voor jouw haar en komen vaak ook nog eens met de beste resultaten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Een gebalanceerd dieet

Een gezonde coupe start vanbinnen. Het hebben van een goed, gezond en vooral gebalanceerd dieet is dus een echte must als je je lokken sneller wilt laten groeien. Je haar heeft namelijk veel proteïnen, mineralen en vitamines nodig om gezond te blijven. Je haar bestaat voor 97% uit proteïnen, dus dat hebben je lokken ook het meeste nodig. Je kunt proteïnen aan je dieet toevoegen door bijvoorbeeld meer vis, ei en quinoa te eten.

2. Slaaproutine

Een goede slaaproutine is key voor langere lokken. Je lichaam laadt tijdens het slapen op, en dat heeft ook effect op jouw lokken. En psst, nu we het toch over slapen hebben: een satijnen kussensloop werkt ook erg goed.

3. Vitamines

Zoals we net al zeiden heeft je haar bepaalde stoffen nodig om gezond te blijven. Wanneer je haar gezond is, groeit het ook sneller. Iets wat je lokken veel nodig heeft zijn vitamines. Supplementen kunnen goed werken, maar het is natuurlijk het fijnst wanneer je deze al in je dieet kunt vinden. Denk bij vitamines aan proteïne, ijzer, vitamine B12 (vooral voor veganisten), vitamine D en Omega 3.

4. Knip het regelmatig af

Een andere manier om je haar gezond te houden en ze sneller te laten groeien, is doormiddel van wat vaker een schaar in je lokken zetten. Door je dode punten om de zes tot acht weten bij te laten knippen houd je je haar gezond en groeit het sneller aan.

5 fouten die jij maakt waardoor je haar niet sneller groeit

5. Verzorg je hoofdhuid

Je haar zelf is belangrijk, maar je hoofdhuid heeft ook veel effect op de groei hiervan. Je hoofdhuid goed verzorgen is dus echt van belang. Was je haar dus regelmatig (niet te vaak) en houd het gehydrateerd met een fijne haarolie. Hierdoor verdwijnen de dode huidcellen als sneeuw voor de zon. Een andere goede manier om je hoofdhuid te verzorgen is met een fijne scrub of exfoliant.

6. Zorg voor zo min mogelijk chemicaliën in je shampoo en conditioner

Tegenwoordig zitten er helaas in veel producten veel chemicaliën die allesbehalve goed zijn voor jouw lokken en hoofdhuid. Probeer deze dan ook zoveel mogelijk te vermijden en producten met natuurlijke ingrediënten te gebruiken.

7. Borstel voorzichtig door je haar

Je haren zijn kwetsbaarder dan je denkt. Wanneer jij met een borstel die klitten uit je haar borstelt, vallen er flink wat haren uit en breken je lokken alsmaar af. Dit is iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen als je je haar sneller wilt laten groeien. Borstel in plaats daarvan voorzichtig door je natte haar of borstel het pas als het droog is.

8. Steek je haar zo min mogelijk op

Een grote oorzaak voor het afbreken van je haar is het opsteken ervan. Vooral strakke paardenstaarten beschadigen je haar en laat het afbreken. Dit remt het proces voor snelgroeiende lokken: je haren moeten alsmaar opnieuw beginnen en krijgen niet te kans om sneller te groeien. Steek daarom je haar zo min mogelijk op of gebruik een Invisibobble elastiek.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.