Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 13 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Hebben! Dit zijn de mooiste dupes van designermerken die nu in de winkel liggen

De dupes vliegen ons om de oren, maar niet alleen in de beautywereld worden veel betaalbare varianten van duurdere items gemaakt. Ook in de mode menen we zo nu en dan de ontwerpen van designers in goedkopere modeketens te herkennen.

Zo loop je er helemaal stylish verantwoord bij zonder een fortuin kwijt te zijn.

Inspiratiebron of regelrechte namaak?

Hoe graag we ze ook zouden willen, de prachtige, originele ontwerpen die we mochten bewonderen tijdens de afgelopen Fashion Weeks, zijn helaas vrij onbetaalbaar. Waar wij met veel passie – en soms pijn en moeite – een van de items op onze wishlist bij elkaar weten te sparen, zijn er ook mensen die niet zo lang na hoeven te denken over een dergelijke uitgave. Voor de modeliefhebbers die net zoals wij niet zó veel te besteden hebben aan de mooiste designerkleding hebben we een hint: veel kleding wordt recht van de catwalk nagemaakt tot – soms wel héél – herkenbare dupes. Deze vielen ons op:

1. Dupe van Coperni – Pull & Bear, jurk met boothals €35,99

Dé jurk van Spring Summer 2023, waar niemand over uitgepraat raakte, is natuurlijk zelf te maken met een flinke witte bus verf. Voor wie toch liever niet met chemische stoffen aan de slag gaat is de zeer betaalbare dupe verkrijgbaar bij de Pull & Bear. Wij zien bijna geen verschil.

Pull and Bear dupe van Coperni
Pull & Bear

2. Dupe van Stella McCartney – Zara strapless jumpsuit, €45,95

Een mooi voorbeeld van hoe ergens inspiratie uit halen geen kopiëren hoeft te zijn. Met de cargozakken en andere kleuren heeft Zara een stoere draai gegeven aan het girly jumpsuit van Stella McCartney.

Stella McCartney jumpsuit
Stella McCartney
Zara corset jumpsuit
Zara

3. Dupe van Acne Studios – Mango, gebreide top en rok met laddereffect, €45,99

Ook het coole Acne Studios is fervent favoriet voor inspiratie voor vele modeketens. Niet alleen de stof en de kleur van hun ontwerpen worden door velen nagemaakt – ook de edgy ladders die ze verwekte in hun designs zijn overal terug te vinden.

Rok en top met ladders van Mango
Mango

 

4. Dupe van Taller Marmo – Zara cape van mesh met franjes, €69,95

Taller Marmo dupe van Zara
Zara

5. Dupe van Dries van Noten – Zara bloemenprints met ruffles, €32,95

De bloemencombinaties van Zara hebben verdacht veel weg van de knappe, kleurrijke combi’s die gemaakt waren bij de show van de zomercollectie van Dries van Noten.

Zara bloemenblouse met ruffles
Zara

6. Dupe van Alaïa – Zara, hartvormige schoudertas, €39,95

Alaïa, dé designer van de Superbowl outfit van Rihanna is niet alleen geliefd om zijn tijdloze elegante ontwerpen, maar ook om zijn kunstige tassen. De schattige liefdestas van Alaïa met glitters is verkrijgbaar voor grofweg $2220, maar voor wie de tas zonder zorgen mee wilt kunnen nemen naar een feestje of festival kan toch maar beter een bezoekje aan de Zara brengen voor een betaalbare dupe.

Alaïa dupe van Zara
Zara

7. Dupe van Ermanno Scervino – Mango, lingeriejurk met taxibloemen, €69,99

Wij zien onszelf al helemaal verschijnen op een zomers feestje in deze schattige, maar toch sexy jurk van Mango. Of moeten we zeggen ‘de dupe van Ermanno Scervino’…

Minijurk met bloemen van Mango
Mango

Deze dupe van dé Coperni it-bag vliegt over de toonbank

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.