Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 10 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Zoveel geld geven de meeste mensen uit aan het verjaardagscadeau van vrienden

Wie een grote vriendengroep heeft, zal vaak een verjaardag vieren. Leuk, maar soms ook best prijzig, want al deze vrienden krijgen een cadeau. Speaking of, hoe duur mag zo’n cadeau zijn? Wij vroegen het op Instagram en van de vele antwoorden werd één bedrag het meest genoemd.

Eerder hadden we het al over het bedrag dat vaak cadeau wordt gedaan op een bruiloft. Dat is (voor de meesten) een once in a lifetime-cadeau. Maar wat geef je nu bij de verjaardag van een vriend of vriendin? Volgens ons kleine onderzoek op Instagram is dit bedrag gangbaar.

Tussen de €15 en €20 voor verjaardag van vrienden

In iedere vriendengroep gelden andere ‘regels’ voor de waarde van het verjaardagscadeau. Sommigen spreken een vast bedrag af voor iedere verjaardag, anderen zamelen geld in door middel van een open betaalverzoek. Ieder zo z’n ding.

Op Instagram vroegen wij aan onze volgers hoeveel geld zij uitgeven aan een verjaardagscadeau voor vrienden. Er werden veel verschillende bedragen genoemd, van €10 tot €50. Toch was er één range die nogal vaak genoemd werd: tussen de €15 en €20, afhankelijk van hoe goed de vriendschap is.

Dit zeggen etiquette-experts

Zoals rondom alle feesten en geldzaken, zijn er blijkbaar voor het geven van een verjaardagscadeau ook etiquette-regels. Volgens etiquette-expert Beatrijs Ritsema is het gebruikelijk om bij verjaardagen een tientje uit te geven aan een cadeau voor kinderen en €15 voor volwassenen. Dat ligt dus lekker in lijn met de antwoorden op Instagram.

Onthoud dat altijd geldt: geef wat je kunt missen. Heel handig die vuistregels, maar als je jouw cadeau bepaalt, dan wil je vooral rekening houden met wat je kunt geven.

Valerie (27): ‘Sinds wanneer is het normaal dat je voor je eigen drinken moet betalen op andermans verjaardag?’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.