Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 5 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Honing voor een stralende en mooie huid: alle voordelen op een rij

Grote kans dat we allemaal wel een pot honing in het keukenkastje hebben staan, heerlijk in de thee. Maar het is niet alleen een gezonde variant voor wat zoetigheid, het is ook goed voor je huid. Dat wist je nog niet, hè? Geen paniek, we praten je helemaal bij.

Dit zijn alle voordelen op een rij van honing voor je huid.

Honing voor je huid

Dat honing een gezonde variant is van een zoetstof, is algemeen bekend. Maar dat het ook goed is voor je haar, nagels én huis, wist je misschien nog niet. Honing gaat veroudering tegen, bestrijd bacteriën en hydrateert de huid. Wat wil je nog meer?

Nu kan je natuurlijk naar de dichtsbijzijnde appie rennen om een pot honing voor je huid in te slaan, maar die honing is vaak warm gemaakt of gepasteuriseerd. Daardoor gaan de positieve kanten verloren. Je kan dus beter kiezen voor rauwe honing, dat zit namelijk vol met antioxidanten.

Bee & Flow Manuka-honing

Waar je het dan moet zoeken, vraag je je natuurlijk af. Nou, een compleet sustainable merk uit Nieuw-Zeeland heeft dé oplossing: Bee & Flow Manuka-honing. Het is een heuse superfood, dus goed voor je lijf én je huid.

De exclusieve honing wordt geproduceerd door een ecologische familieboerderij. De nectar voor de honing wordt verkregen uit de Manuka – what’s in a name. Dat is een struik die in Nieuw-Zeeland groeit en een antibacteriële en helende werking heeft.

Veelzijdig

Een honing als de Bee & Flow Manuka-honing is niet alleen lekker (én dus een aanwinst voor je keukenkastje)  en een gezonde vervanger voor geraffineerde suikers, het is ook een fijn ingrediënt in je skincare-routine. Ja, echt.

Honing voor je huid is een natuurlijke oppepper, het voedt de huid, werkt antibacterieel (waardoor onzuiverheden geen schijn van kans maken) én vermindert fijne lijntjes. Je kan het rechtstreeks aanbrengen op je huid of mengen met andere skincareproducten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.