Julia Schaap
Julia Schaap Fashion 29 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Vlekverwijderaars in huis: met deze simpele middelen krijg je kleding weer vlekkeloos

Vlekken uit je kleding verwijderen is soms een hopeloze opgave. Van vetvlekken tot rode wijn: het verwijderen ervan lijkt soms onmogelijk. Toch zijn er een aantal handige tips waarmee je hardnekkige vlekken binnen een handomdraai uit je kleding haalt.

Met deze simpele huismiddeltjes word jij een pro in het verwijderen van vlekken.

Keukenzout

Toch wel een klassieker op het gebied van vlekken verwijderen. Iedereen heeft het in huis. Keukenzout onttrekt vocht, waardoor vlekken makkelijk te verwijderen zijn. Zout werkt ook goed tegen oude vlekken, die al een tijdje in je kleding zitten. Door de vlek eerst nat te maken en er vervolgens zout op te strooien, is de kans groot dat jij hardnekkige vlekken uit je kleding krijgt.

Baking soda

Baking soda is een wondermiddel tegen vlekken van bloed, koffie en rode wijn. Door een pasta te maken van water en baking soda en dat op de vlek te smeren, zal de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door je kleding vervolgens te wassen, zorg je ervoor dat je de vlek er als het ware uit wast. Een perfect middel om hardnekkige vlekken uit je kleding te verwijderen dus.

Citroensap

Citroensap is in combinatie met zout een perfect duo om vlekken te verwijderen. Was je kledingstuk na het aanbrengen van citroensap en zout, waardoor je vlek in no-time niet meer te zien is. Door je kleding in de zon te hangen zal de vlek ook wat minder worden.

Vanish

Helaas zitten sommige vlekken zo diep in je kleding, dat het met huismiddeltjes ook niet te verwijderen is. Gelukkig zijn er een hoop wasmiddelen die perfect zijn voor het behandelen van vlekken. Een daarvan is de Vanish vlekverwijderaar, een perfect product om je vlekken uit je kleding te halen. Het is een zacht product voor de huid en ruikt ook nog eens heerlijk. Perfect om te gebruiken tijdens het wassen van je kleding.

vlekken
Bol.com

Op TikTok gaat een video viraal over witte vlekken in je ondergoed en een gynaecoloog geeft antwoord

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.