Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Home & Interior 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Iehw! Dit zijn de meest smerige voorwerpen in jouw eigen huis

Denk jij dat je een spik en span huis hebt? Think again. Grote kans dat je deze 5 voorwerpen vaak vergeet schoon te maken, waardoor je tóch een flinke bron van bacteriën en schimmels in huis hebt.

Schoonmaken, you hate it or you love it. Waar het opkuisen van het huis voor de één voelt als een meditatieve workout of kans om even lekker nergens over na te hoeven denken, stelt de ander het liever zo lang mogelijk uit. We begrijpen het, je hebt andere hobby’s – wij zitten ook liever op het terras. Tóch raden we je aan deze plekken in huis even te checken. Het liefst vandaag nog. Smeerpoes.

Niet lullen maar poetsen.

1. Het koffiezetapparaat

Een goed bakkie pleur is (voor velen) het beste middel om de dag goed mee te starten. Ondanks dat we weten dat we oppervlakten die we vaak aanraken ook extra vaak schoon moeten maken, wordt het koffiezetapparaat vaak vergeten. Maar dat is niet alles. Onderzoekers van de NSF – ook wel The Public Health and Safety Organization – vonden bij veel koffiezetapparaten schimmel in het waterreservoir. Gatsie! Spoel het apparaat wekelijks door met witte azijn en haal een schoon doekje door het reservoir om schimmelvorming te voorkomen. nam

2. Je sleutels en portemonnee

Je draagt ze overal mee naartoe en hebt ze meerdere keren per dag nodig. Waarom we er nooit over nadenken om ze schoon te maken is dan ook een raadsel. Denk maar eens na hoe vaak je je sleutel al in het sleutelgat hebt gestopt en de hoeveelheid bacteriën er in die tijd al aan je handen hebben moeten zitten. Die hebben het heerlijk daar, op die sleutel van jou.

3. De badmat

Stap je in bad of douche, dan stap je er met je (dan nog vieze) voeten op, ben je klaar met badderen, stap je er opnieuw (met je huis nét schone) voetjes op. Niet heel handig natuurlijk, want hierdoor blijf je de bacteriën in je badkamer verspreiden. Gooi een badmat minimaal 1 keer in de week met heet water en zorg dat het goed droogt voor je het terug op de grond legt.

4. Je handtas

We sjouwen er alles in mee. Electronica, die vieze sleutels en portemonnee, eten, make-up, kleding, broodkruimels van weken geleden. Ook zetten we ze de ene keer op de grond, om ze vervolgens doodleuk weer op tafel te zetten. Lekker hygiënisch ja. Je raadt het al, ook je tas kan het beste wat vaker schoongemaakt worden dan je dacht.

5. Het bakje van je tandenborstel

Denk je helemaal een proper jetje te zijn nadat je je tanden hebt gepoetst, zitten je handen vol met de coliform bacterie. Als je klaar bent met tandenpoetsen is de tandenborstel meestal nog nat wanneer je hem in het bakje of de beker zet. Zorg er daarom voor dat je de houder 1 keer in de week in de vaatwasser zet en droog je tandenborstel voor je het in het bakje zet.

What?! Het niet schoonmaken van je stijltang of krultang heeft grote gevolgen voor je haar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.