Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Home & Interior 8 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

‘Ik testte de elektrische dweil van Dyson: is het de 950 euro waard?’

Als er één merk is dat keer op keer mijn hart verovert met luxe huishoudelijke producten, dan is het wel Dyson. Ieder product dat ze uitbrengen ziet eruit alsof het mijn leven een stuk makkelijker maakt. Maar is dat ook zo? Ik testte de gloednieuwe Dyson Submarine: een elektrische dweil.

En voor iemand die niet de grootste ster in dweilen is, is deze uitvinding een holy grail. Als ‘ie net zo makkelijk werkt als het eruitziet op de video’s. En: is deze set van Dyson het prijskaartje van €950 waard?

NSMBL test de Dyson Submarine

Waar Dyson voornamelijk bekendstaat om de wonderen die het merk verricht met droge lucht, gaan ze nu voor het eerst in de weer met nattigheid. De Dyson V15 Detect Submarine bevat namelijk een roterende dweilmond waarmee je – na het stofzuigen – de vloer kan dweilen. Zo is je hele huis in één klap helemaal schoon.

Toen het pakket van Dyson eenmaal binnenkwam, verbaasde ik me als eerst over de grote hoeveelheid opzetstukken die je erbij geleverd krijgt. Must admit: ik heb even gegoogeld waar ieder opzetstuk voor is. Er is ‘gewoon’ stofzuiger opzetstuk dat zich aanpast aan de hardheid van je vloer. Daarnaast is er de Fluffy Optic vloerzuigmond, die NSMBL’s Emma eerder al eens testte. En dan zijn er nog drie kleinere opzetstukken om onmogelijke plekjes in huis stofvrij te krijgen. En natuurlijk de ster van de show: de Dyson Submarine.

Dyson Submarine
Dyson

Binnen een minuut klaar om te gaan

Hoe graag ik ook een clean girl met een gigantische schoonmaakdiscipline wil zijn, ik ben het niet. Alles wat lang duurt, houdt me tegen om eindelijk eens de woonkamer te dweilen. Wat ik dus zo fijn vindt aan de Dyson Subamarine is dat je binnen een minuutje klaar om te gaan bent. Je doet je favoriete schoonmaakmiddel en wat water in de tank – en hoppa! Je kan dweilen.

Voorheen dweilde ik met een vlakke mop en deze weekte ik dan talloze keren opnieuw in een emmer met een warm sopje. Dat hele gedoe (met verschrompelde handen en natte sokken) heb je nu niet. Net als strepen. In m’n enthousiasme sjeesde ik met veel te heet water en te veel sop door de woonkamer, wat vaak voor strepen zorgde.

@nsmblmagazine

Is het normaal om na je 25ste opeens hyped te worden van dit soort apparaten? 🫧 NSMBL’s Karlijn test de nieuwe Dyson Subarune: de elektrische dweil 🧼 #dyson #dysonsubmarine #dysonsubmarinereview

♬ origineel geluid – NSMBL.nl

Snel weer droog

Toen ik de Dyson gebruikte, moest ik even twee keer kijken of ‘ie het wel deed. Zo dun is het laagje water dat het apparaat achterlaat op de vloer. Je werkt iets preciezer dan met de gewone dweil, waardoor het ietsjes langer duurt, maar je hebt ook een veel strakker resultaat. Omdat het laagje water zo dun is, is je vloer ook in no-time weer droog. Waardoor je er gewoon overheen kunt lopen.

Het eindoordeel

Nu ik de Dyson Submarine een aantal weken in gebruik heb, valt me één ding vooral op: ik maak veel meer schoon. Het gevolg? Mijn huis is daardoor altijd netjes. Dus we kunnen wel stellen dat ik per ongeluk een clean girl ben geworden. Doordat zowel de stofzuiger als de dweil draadloos zijn, pak je ze er snel even bij. Zie ik een paar kruimels op de grond? Dan heb ik die binnen een paar seconden weggezogen. Zie ik wat strepen op de grond omdat iemand met vieze schoenen binnenkwam? Ook zo geregeld met de Submarine.

En ja; €949 voor een stofzuiger is héél veel geld. Dus als jij iemand bent die erg consequent is in schoonmaken en houdt van hard boenen, dan is het slim om na te denken of dit wel het apparaat voor jou is. Ben jij een luie meid, die wél haar huishouden op orde wil hebben? Dan is dit een match made in heaven.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.