Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 11 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Meest succesvolle Pixar-film ooit zorgt letterlijk voor een hoop emoties, vooral bij volwassenen

De hitfilm Inside Out 2 is razend populair en niet zonder reden: het zorgt voor een hoop herkenning én emoties, precies het onderwerp van de film ook.

Inside Out lijkt een kinderfilm, maar het zijn juist de volwassenen die geraakt worden.

Inside Out 2 zorgt voor een hoop gevoel

De film Inside Out (en nu ook deel 2) draait om de gevoelens van de elfjarige Riley uit Minnesota. Wanneer haar ouders besluiten om te verhuizen, komt ze in aanraking met heel veel emoties die ze eerder nog niet had. In de film volg je de binnenkant van haar hoofd en zie je de ‘controlekamer’ die haar hersenen moeten voorstellen. Daar zie je de emoties Vreugde, Verdriet, Woede, Angst en Afkeer, die met elkaar worstelen voor een prominent plekje in Riley’s hoofd. In het tweede deel wordt Riley ouder en krijgt ze te maken met gecompliceerde emoties zoals onzekerheid.

Angst neemt alles over

Kijkers van de film zijn razend enthousiast, omdat de film voor zoveel herkenning zorgt. De film weet de emoties heel goed weer te geven (letterlijk) – en maakt bepaalde zaken heel duidelijk.

“Anxiety taking control of everything is the most accurate thing ever”, zo reageert iemand op YouTube. Een ander valt op: “When Joy finally snapped in front of the other emotions and said, Do you know how hard it is to remain joyful when all you do is complain? FELT THAT”.

Het wordt pijnlijk duidelijk hoe erg onzekerheid en angst iemands hoofd over kunnen nemen. Zelfs als je af en toe wel andere emoties voelt, dan is daar opeens minder plek voor. Vaak wordt dit voor ‘t eerst duidelijk in de pubertijd, zoals bij Riley in de film. Maar ook heel veel volwassenen hebben last van onzekerheid en angsten – dus het is voor iedereen ergens herkenbaar.

Beste Pixar-film ooit

De tweede film heeft een record gebroken: De animatiefilm van studio Pixar heeft wereldwijd 1,25 miljard dollar opgeleverd en is nu de film met de hoogste opbrengst in de geschiedenis van de studio.

Incredibles 2 was voorheen de Pixar-film met de hoogste opbrengst. Die film uit 2018 bracht wereldwijd 1,24 miljard dollar op. Op de lijst van meest succesvolle animatiefilms aller tijden staat Inside Out 2 nu op de vierde plaats. Alleen Frozen (1,27 miljard), The Super Mario Bros. Movie (1,36 miljard) en Frozen 2 (1,45 miljard) leverden nog meer op.

Maya Hawke is de perfecte onzekerheid

Oké – deze titel klinkt niet heel aardig, maar we bedoelen dit ook weer héél letterlijk. Actrice Maya Hawke is de stem van het karaktertje onzekerheid (anxiety in het Engels) en dat doet ze geweldig. Je kunt Maya al kennen als Robin uit het serie Stranger Things, waar ze ook een soort zenuwpees speelt. In het echte leven is Maya zelf ook nogal angstig en zenuwachtig, zo vertelt ze zelf ook.

Ze praat ontzettend snel en voelt zich snel ongemakkelijk. Ze onthult dan ook dat ze ook niet zo veel research hoefde te doen naar hoe mensen met anxiety leven, omdat ze daar zelf ook mee dealt in het dagelijks leven.

@thedailyshow

“Some of us have to do homework, some of us are naturals.” Maya Hawke on prepping for “Inside Out 2” #DailyShow #InsideOut2 #Anxiety

♬ original sound – The Daily Show

De film komt in Nederland officieel 17 juli uit, toch zijn er nu al heel wat voorpremières die je kunt bezoeken.

Liefhebbers van Colleen Hoovers ‘Verity’ lezen deze zomer allemaal dit boek

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.