Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor alle fans van Stranger Things: seizoen 5 is eindelijk in aantocht

Stranger Things-fans opgelet: vandaag heeft Netflix bekendgemaakt dat de productie van het nieuwe seizoen van Stranger Things officieel van start is gegaan. Met 140,7 miljoen views voor het vierde seizoen en een indrukwekkende verzameling van meer dan 70 awards, is bevestigd dat het langverwachte vijfde seizoen tevens het laatste zal zijn. Het mocht even duren door de staking in Hollywood, maar eindelijk is het dan zover.

Over Stranger Things

Stranger Things is een ode aan de klassieke genre films uit de jaren ‘80, die een hele generatie betoverden. Stranger Things is een thriller-drama dat zich afspeelt in het op het eerste gezicht normale stadje Hawkins, Indiana. Wanneer een jongen uit het niets verdwijnt, zoeken vrienden en familie naar antwoorden en worden meegesleept in gevaarlijke gebeurtenissen met soms fatale afloop.

Onder het oppervlak van hun alledaagse stadje schuilt een bovennatuurlijk mysterie, met geheime overheidsexperimenten en een gevaarlijke poort naar een krachtig maar duister rijk. Vriendschappen worden getest, levens zullen veranderen, en Hawkins, evenals de rest van de wereld, zal nooit meer hetzelfde zijn.

Stranger Things, gecreëerd door The Duffer Brothers, maakte zijn debuut op Netflix in juli 2016 en groeide snel uit tot een van de populairste series ooit. Met meer dan 140,7 miljoen wereldwijde views voor het vierde seizoen, bracht de show een nostalgische heropleving van een aantal klassiekers uit de jaren ‘80, van Eggo-wafels tot de heropleving van Kate Bush’s ‘Running Up That Hill’. De serie heeft wereldwijd meer dan 70 awards gewonnen, waaronder Emmy’s en de Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series.

Nieuwe schurk?

Fans van de populaire serie hebben in elk geval al verschillende theorieën verzameld over een eventuele nieuwe schurk, die te zien zal zijn in het vijfde en laatste seizoen. Niemand minder dan Eddie Munson (gespeeld door Joseph Quinn) zal deze rol op zich nemen. Eddie heeft het vierde seizoen niet overleefd, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat hij niet terugkomt. Eén van de fans noemde de volgende theorie op social media: “I have this theory that Eddie will become Kas, the vampire. He is another creature of D&D.”

Too funny: Jamie Campbell Bower leest thirst tweets over zijn karakter Vecna uit Stranger Things

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.