Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze 4 Instagram-accounts helpen je bij je stemkeuze voor de verkiezingen op 17 maart

Nog even en dan is het zover: de Tweede Kamerverkiezingen. Op 17 maart mogen we allemaal weer naar de stembus, maar dan wil je natuurlijk wel voorbereid zijn. Ben je nog een zwevende kiezer en heb je geen idee waar je je stem op wilt uitbrengen? Dan kan het goed zijn om de stellingen van partijen nog eens door te nemen, op bijvoorbeeld Instagram.

Wij delen de beste Instagram-accounts om een weloverwogen keuze te maken.

Verkiezingen: Instagram-accounts die helpen

Dit jaar zijn er 37 partijen die zich verkiesbaar stellen tijdens de verkiezingen. Alle informatie kan nogal overweldigend zijn, daardoor is een keuze maken lastig. Weet je nog niet waar je uit moet kiezen of hoe je moet kiezen uit de beschikbare partijen?

Geen zorgen, er zijn Instagram-accounts die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. Ze delen partijprogramma’s of stellingen uit de partijprogramma’s van desbetreffende partijen. Zo kun je zien of een partij staat voor wat jij belangrijk vindt.

1. @partijprogrammasinposts


Op dit account vind je verschillende partijprogramma’s van alle partijen die meedoen aan de verkiezingen. De partij staat er duidelijk bij waardoor het overzichtelijk is dan ieder partijprogramma apart bekijken.

2. @stemopeenvrouw


Slechts 31% van de leden van de Tweede Kamer is een vrouw, dat zou toch meer moeten zijn. Om ervoor te zorgen dat er meer vrouwen in de politiek verschijnen, deelt dit account informatieve posts. Zo delen ze meer informatie over verschillende partijen en welke vrouwen daarvoor uitkomen.

3. @checkjestem


Dit account laat in de posts politieke stellingen zien en geeft vervolgens weer welke partijen voor en tegen zijn. Dit geeft een duidelijk overzicht van welke partijen bij jouw standpunten passen. Kijk vooral op dit account als je nog niet weet op wie je moet gaan stemmen tijdens de verkiezingen.

4. @studentenstemwijzer


De naam van dit account is een beetje misleidend, want ook als je geen student bent is het goed om een kijkje te nemen op dit account. Er staan interviews met alle partijleiders op waaruit je snel kunt opmaken of een partij iets voor jou is of niet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.