Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 11 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Is Buckingham Palace Camilla’s Saltburn?

Er is momenteel veel gaande in Buckingham Palace en omliggende koninklijke landhuizen, zoals je misschien wel weet. Koning Charles is gediagnosticeerd met kanker, Kate Middleton is verdwenen na een operatie, Harry en Meghan zijn zelf vertrokken (of verbannen), Philip en Elizabeth rusten inmiddels in het hiernamaals. En Camilla? Die staat nog stevig op haar voeten. Er wordt dan ook wel gesproken van Camilla’s Saltburn: the last one standing.

Queen Camilla en haar Saltburn

Oké, dat Camilla ook maar iets met het uitvallen van haar familie te maken heeft is hoogst onwaarschijnlijk. Maar denk er maar even over na.. eigenlijk gaat het met iedereen (behalve William) niet zo heel erg lekker. Dat heeft toch ergens wel gelijkenis met de film Saltburn.

Om je geheugen op te frissen over Saltburn..

Terwijl student Oliver Quick worstelt om zijn plek te vinden aan de Universiteit van Oxford, wordt hij meegezogen in de wereld van de charmante en aristocratische Felix Catton. Felix nodigt hem uit voor een onvergetelijke zomer op Saltburn, het uitgestrekte landgoed van zijn excentrieke familie. Maar.. sinds de aankomst van Oliver gaat het niet goed met de familie Catton. Felix komt om het leven, ook zijn zus ontkomt niet aan de dood. Daarna legt vader het loodje en ook moeder Catton ontkomt niet aan Olivers streken. Oliver wil namelijk heel Saltburn voor zichzelf en dat lukt hem (spoiler) ook nog.

En dan weer terug naar Camilla

Camilla heeft ‘t zwaar te verduren gehad, haar hele leven. Zo trouwde ze met Andrew Parker Bowles, maar viel ze voor de charmes van Charles. Met hem had ze een jarenlange affaire, totdat ze beiden scheidden en met elkaar verder konden gaan. Toch werd ze altijd gezien als ‘de vrouw die het koninklijke huwelijk verpestte’. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en zijn alle frustraties weg; nu Elizabeth dood is is Camilla koningin. Met de mensen om haar heen gaat het opvallend slecht, net zoals in Saltburn. Okééééé – ze worden dan niet vermoord (Murder On The Dancefloor?) maar echt lekker gaat ‘t niet. We zetten het op een rijtje.

Diana

Het tragische einde van Diana – dat kennen we allemaal. Zij verongelukte in 1997 na een auto-ongeluk in Parijs en stierf enkele uren later in het ziekenhuis. Camilla was toen al met Charles en trouwde jaren later met hem en dat vonden heel veel mensen niks, ze werd dan ook wel homewrecker genoemd.

Charles

Charles.. tjsa – wat moet je over hem zeggen. Wacht je 74 jaar op de troon, wordt je een jaar later ziek. Een lang en gelukkig leven als koning is niet voor hem weggelegd.

Kate

De vrouw William is bijzonder populair over de hele wereld en iedereen houdt zich dan ook bezig met de vraag: “Waar is ze?” Eerder dit jaar kwam het koningshuis met een statement over de gezondheid van de Princess of Wales. Ze heeft namelijk een zware buikoperatie ondergaan en moet daar van bijkomen.

Zeer recent plaatste het Britse ministerie van defensie een bericht online over een event waar Kate bij zou zijn, maar dat werd snel weer offline gehaald. En plaatste het Instagram-account van William en Kate een foto ter ere van moederdag, maar er bleek aan die foto gesleuteld te zijn. What is going on?!! Gelukkig kwam Kate vandaag met uitleg: ze heeft zelf gerommeld met de bewerking als amateurfotograaf. Ze leeft gelukkig nog en is thuis gewoon lekker aan het photoshoppen. Zonder succes.

@princeandprincessofwales
@princeandprincessofwales

Harry

En met Harry: waar moeten we beginnen? Is hij nog wel gelukkig met Megan? Waarom photoshopt hij z’n haar? Begint hij een muziekcarrière samen met Macklemore? Hij is verhuisd naar Amerika omdat hij zijn gezin wil beschermen – tegen het harde koningshuis. Dat viel natuurlijk niet helemaal lekker bij de familieleden en de hele wereld heeft er wat over te zeggen. Dat is toch weer een familielid minder.

Elizabeth

Het is niet zo gek dat Elizabeth er niet meer is: ze is tenslotte 96 geworden. Maar nu zij weg is, is het koningshuis wel een hele andere weg ingeslagen. Wel lekker voor de ‘nieuwe’ generatie, ofwel Charles en zijn vrouw.

Hoe het ook uit gaat pakken met iedereen: Camilla zit nog wel even goed.

Tijd voor de jassenwissel: dit zijn de meest stijlvolle tussenjassen onder de €100

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.