Britta van Aggele
Britta van Aggele Lichaam 29 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Is het de moeite waard om te investeren in menstruatieondergoed?

We komen als vrouwen steeds meer te weten over ons eigen lichaam en de cyclus die daarbij hoort. En ook op het gebied van onze menstruaties wordt er steeds meer mogelijk. Zo hoef je helemaal geen tampon meer te gebruiken als je dat niet wilt.

Tegenwoordig bestaat er namelijk zelfs menstruatieondergoed, maar is het de moeite wel waard om daarin te investeren? En zijn ze eigenlijk wel fijn om te gebruiken? Op die vragen geeft NSMBL’s Britta vandaag antwoordt, na het te hebben getest.

Menstruatie hoort er helaas bij

Veel vrouwen menstrueren maandelijks. Niet iedereen, want als je bijvoorbeeld aan de hormonale anticonceptie zit kan het dat je zo nu en dan je menstruatie overslaat. Maar als dit niet het geval is, wil je waarschijnlijk zo comfortabel mogelijk door je menstruatie heen navigeren. Same here!

In de wereld van tegenwoordig kunnen we helaas alleen niet 3 tot 5 dagen op de bank liggen met een lekkere warme kruik en een kop thee. Veel van ons moeten gewoon werken, maar ook dan kan je verschillende dingen doen om je menstruatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bye, krampen en somberheid! Deskundige legt uit welke voeding je menstruatieklachten vermindert

Kies de juiste producten

Eén van die dingen is het kiezen van hygiëneproducten die het beste bij jou passen. En je kan uit nogal wat verschillende opties kiezen. Zo bestaat er maandverband, tampons, inlegkruisjes en de menstruatie cup. Maar er is sinds een tijdje ook een ander product dat ik overal voorbij zag komen en dat is menstruatieondergoed.

Hoewel ik er in eerste instantie niet per se heel enthousiast van werd (zonder goede reden eigenlijk), besloot ik het een tijdje geleden toch aan te schaffen. En dan heb ik het over het menstruatieondergoed van Snuggs. Zij hadden namelijk een deal op hun website waardoor ik de onderbroeken voor een goedkopere prijs kon aanschaffen.

Masturberen tijdens je menstruatie: dit zijn de voordelen die het met zich meebrengt

Menstruatieondergoed van Snuggs

Als je dacht dat menstruatieondergoed het meest seksloze item in je kast is, dan heb je het mis. Als je op de website van Snuggs kijkt is te zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Er zijn namelijk veel verschillende materialen en modellen waarin de menstruatie onderbroeken te koop zijn.

Wel moet je even goed opletten op de volgende dingen: niet elke onderbroek is namelijk even beschermend. Zo kan je je vast indenken dat een deels kanten onderbroek minder bloed kan opvangen dan een onderbroek die helemaal van dezelfde stof is gemaakt. Hoeveel een onderbroek precies kan opvangen is te zien aan de hoeveelheid ingekleurde druppeltjes die bij de onderbroek staan.

Review menstruatieondergoed

Toen ik mijn menstruatieondergoed aanschafte ging ik niet echt voor de looks, moet ik eerlijk toegeven. Ik wilde vooral een onderbroek die comfortabel zou zitten en die goed mijn menstruatiebloed zou opvangen. Nu ben ik nooit mega heftig ongesteld, maar ik heb meestal wel wat zwaardere dagen in mijn menstruatie zitten. Daarom koos ik voor het Classic model van Snuggs, in de kleur zwart en voor een ‘heavy’ flow (drie van de vier druppeltjes ingekleurd). Dit betekent dat deze onderbroek bestendig zou moeten zijn voor de wat zwaardere dagen.

Binnen een paar dagen ontving ik mijn gekochte onderbroeken en las ik in de beschrijving dat ik ze eerst even moest wassen voor gebruik. Zo gezegd, zo gedaan en één dag later werd ik ongesteld. Kon ik ze direct even uittesten!

Classic menstruatieondergoed

Snuggs

8.5 Score

Pluspunten

  • Je kan ze voor 8-12 uur dragen (ik kan heel de dag met één onderbroek)
  • Je kan ze voor +2 jaar hergebruiken
  • Beter voor het milieu dan andere hygiëneproducten
  • Lekt niet door en kan veel bloed opvangen
  • Ze zitten fijn en voelen niet vochtig aan
  • Geen vieze geurtjes

Minpunten

  • Redelijk prijzige aankoop in één keer

Ik hield nooit zo van maandverband en tampons en vond die altijd een beetje viezig. Daarom gebruikte ik eerst altijd een menstruatie cup, maar was toch ook wel nieuwsgierig naar dit product. En ik moet zeggen dat ik zeer verrast ben door deze onderbroeken. Ze zitten fijn en ik kan ze de hele dag (voor de nacht doe ik een schone aan) dragen, zonder door te lekken. Daarnaast neemt de onderbroek het bloed écht goed op, waardoor je niet zoals met maandverband heel de tijd een vochtige plek in je ondergoed hebt. En ik vind het vooral ook op dagen dat ik minder heftig ongesteld ben fijn dan ik niks hoef in te brengen. Deze onderbroeken zijn naar mijn mening het dan ook zeker waard om aan te schaffen. Misschien een redelijke investering in één keer, maar over langere tijd verdien je dat geld dubbel en dwars terug aangezien het een hele hoop andere hygiëneproducten scheelt.

Dus waar wacht je nog op, aanschaffen die menstruatie onderbroek!

Last van anxiety tijdens je menstruatie? Met deze tips kan je het verminderen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.