Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Na de Jacquemus show weten we het zeker: dit wordt een trending kleur

Deze week blies Simon Porte Jacquemus ons weer omver met een briljante show. Hij lijkt de plank gewoon niet mis te kunnen slaan. Hij vaart een sterke koers met zijn merk Jacquemus. Zo sterk, dat hij trendbepalend is. Als je naar de kleuren in de show kijkt, valt één ding op: turquoise wordt populair.

Dit keer vond de show, die de naam ‘La Casa’ kreeg, plaats in het charmante Capri. Zoals altijd wisten A-listers hun weg naar de frontrow goed te vinden. Niemand minder dan Peggy Gou en Dua Lipa waren aanwezig bij de show.

De La Casa Show van Jacquemus

Simon Porte Jacquemus viert de vijftiende verjaardag van zijn Franse merk met een indrukwekkende AW24-show in Casa Malaparte op Capri. Voor deze collectie haalde hij inspiratie uit de New Wave-film ‘Contempt’, geregisseerd door Jean-Luc Godard, wat direct een nostalgische en artistieke sfeer creëerde​.

De locatie was een belangrijk gespreksonderwerp. Casa Malaparte, met zijn spectaculaire uitzichten en historische waarde, bood een adembenemend decor voor de modeshow. Dit was de eerste keer dat een mode-evenement op deze locatie plaatsvond, wat de show extra bijzonder maakte.

Zoals verwacht, zat de frontrow bomvol celebrities. Denk aan Dua Lipa, Peggy Gou, Rosie Hunington-Whiteley, Imaan Hammam en Gwyneth Paltrow. Daarnaast liep Jennie Kim mee op de loper.

Turquoise wordt populair

De collectie was in een Mediterraans thema, waarbij de zee centraal stond. Wat wil je ook, als Contempt de inspiratie is? En de zee is blauw, dus was het gebruik van een blauwe kleur vanzelfsprekend. Simon Porte Jacquemus liet de heldere turquoise kleur in veel ontwerpen terugkomen. Eerlijk is eerlijk: wij zijn verliefd.

Zoals alle creaties van Jacquemus geldt ook dit keer: nadat het geshowd is, wil iedereen het hebben. En omdat lichtblauw al bij de trendkleuren van deze zomer hoorde, kunnen we een grote trend rondom de kleur verwachten. Sla dus alvast wat mooie items in.

Mooie turquoise items a la Jacquemus

Ook zo verliefd op de kleur, maar geen geld voor de prijzige stukken van Jacquemus? Wij hebben alvast het internet afgezocht naar de mooiste items in de bruisende kleur.

NA-KD Assymetrische jurk – € 49,95

turquoise items Jacquemus
NA-KD

NA-KD Plisséjurk – € 71,96

turquoise items Jacquemus (1)
Zalando

TET. Responsible wear Tube top – € 59,95

turquoise items Jacquemus (2)
Zalando

GANNI Handtas – € 129

turquoise items Jacquemus (3)
GANNI

Birkenstock Boston Surf – € 65

turquoise items Jacquemus (4)
Birkenstock

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.