Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 19 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Bella Hadid is groot fan van deze viral K-beautyhack en dit is waarom

Korean beauty is al lange tijd een ding. Van een strakke kaaklijn krijgen door Gua Sha tot ‘slugging‘ (je gezicht bedekken met vaseline). Een nieuwe K-beautyhack gaat viral op TikTok en daar is een reden voor.

Het gaat om Jamsu. We praten je bij.

K-beautyhack: Jamsu

Another day, another K-beautyhack die we je niet willen onthouden. Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien ook niet. Jamsu betekent ‘onderdompelen’ en dat is eigenlijk precies wat het is. Niet gek als je nu niet direct begrijpt waar we het over hebben, maar it will make sense.

Jamsu werkt als volgt: je brengt eerst je foundation aan (en eventueel concealer en contouring), bedekt vervolgens je gezicht met babypoeder en dompelt daarna je gezicht zo’n 15 tot 30 minuten onder in een kom gevuld met koud water. Daarna dep(!) je je gezicht droog met een handdoek.

Comfortabel? Nee, dat niet. Maar wél met een mooi resultaat. Het zorgt er namelijk voor dat je make-up veel langer blijft zitten. Je kan het overigens ook doen zonder make-up. Je gezicht onderdompelen kan er namelijk ook voor zorgen dat alle producten uit je skincare-routine beter worden opgenomen.

@j.uuuuudy

#stitch with @makeupbyalissiac // will post part two tomorrow & show you how it looks like at the end of the day! #jamsu #koreanbeautyhack #beautyhack

♬ original sound – judy

@j.uuuuudy

Reply to @jmnm_fj 🤍 wear test for 8 hours! not bad 👍🏼 #jamsu #koreanbeautyhack #beautyhacks #fyp

♬ original sound – judy

Sweat-proof

Jamsu zorgt ervoor dat je make-up mooi wordt opgenomen en de hydratatie zorgt ervoor dat het wordt ‘vastgezet’. Goed om te weten: als je een donkere huidskleur hebt, kan babypoeder wel een witte waas achterlaten. Een translucent powder werkt dan beter.

Het is trouwens niet gek dat deze eeuwenhack – die ook veel wordt gebruikt door Bella Hadid – nu in de zomer weer viral gaat. Het is namelijk sweat- en melt-proof.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.