Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Celebrities en stijliconen laten massaal hun bh zien – en het is allesbehalve ordinair

Wat de zichtbare string in 2022 was, wordt de zichtbare bh in 2024. De sterren en mode-iconen in de straten van Parijs, Cannes en Kopenhagen bewijzen ons dat de zichtbare bh niet tacky is, maar juist hartstikke stijlvol.

In een tijdperk waar hyperfeminity en girlhood op de voorgrond staan, is het ook belangrijk dat alle elementen van het ‘vrouw zijn’ gezien mogen worden. Zo ook het dragen van een bh. Want deze verhullen, dat is erg 2023.

De bh mag gezien worden

Een bh of bralette dragen, we doen het (bijna) allemaal. En wat de trendsetters betreft, laten we dat ook lekker zien. In plaats van de bh te bedekken, maken zij het item deel van hun look. En we moeten zeggen: dit ziet er onwijs krachtig uit.

De blote bh, die ooit werd gezien als de ultieme faux pas, is de nieuwste ‘ondergoed als bovenkleding’-trend die enkele van de meest besproken garderobes ter wereld overneemt. We spotten de look eerder al bij Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley en Olivia Wilde.

Ook tijdens eerdere fashion weeks zagen we de trend al veel op straat. In veel gevallen wordt de standaard bh wel vervangen door een satijnen bralette, om de look net iets stijlvoller te maken. Dat zagen we onder andere de Nederlandse mode-influencer Nicole Huisman doen. De roze look droeg ze naar de GANNI Spring-Summer 2024 show.

Late to the party

Dat de trend nu pas doorbreekt, is opmerkelijk. Waar de streetstyle looks vaak parallel lopen aan de trends – of hooguit ietsjes achterlopen -, komt de trend nu twee jaar later pas door. In de AW22 shows spotten we bij verschillende modehuizen de zichtbare bh.

Desondanks is de look in herfst-winter 2022 niet doorgebroken. Misschien was het nog te vroeg. Met trends als de zichtbare string en de no pants-look achter de rug, is de visible bra in 2024 de volgende stap.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.