Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Modetrends 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Jeans Boots van Elsa Hosk gaan viraal op TikTok en dit is hoe je de laarzen zelf maakt

Het is weer zo ver: er is weer een nieuwe virale trend en dit keer zijn het de knee-high boots, maar dan met een denim twist. Fashion influencers op TikTok en Instagram grijpen massaal naar hun oude denim jeans om een DIY-versie van de ‘jeans boots’ te maken, nadat Zweedse supermodel en influencer Elsa Hosk een foto deelde waarin ze de ‘laarzen’ draagt.

Another day, another viral trend.

Wat zijn ‘jeans boots’ nou eigenlijk?

Elsa Hosk droeg in de virale Instagram post de originele €550 versie van de ‘Bux Denim Jeans Boot’, van het IJslandse schoenenmerk Kalda, die ‘It Girls’ Gigi en Bella Hadid in hun lijst van toegewijde fans heeft. Het supermodel combineerde de laarzen met een little black dress en inspireerde miljoenen om de look uit te proberen.

Maar dit is niet de eerste keer dat het kledingstuk een virale trend op sociale media heeft veroorzaakt. De opvallende denim beenwarmers of laarzen, wat je ze ook wilt noemen, haalde al eerder modefans over om het ontwerp thuis na te maken en online hun eigen creatie online te delen. De hashtag #JeansBoots is bijna 2 miljoen keer bekeken en de frankenboots zijn tijdens fashion weeks zelfs gespot op modellen en influencers in New York en Kopenhagen.

Naast Hosk, werd ook actrice en model Julia Fox gespot in de ‘jeans boots’ trend.

Dit zijn de schoenentrends die we dit najaar veel gaan zien

DIY: zo maak je je eigen denim beenwarmers voor over je laarzen

Vind je de look van de ‘jeans boots’ leuk, maar wil je niet honderden euro’s betalen? Deze beenwarmers geven je dezelfde look en zijn ook nog eens makkelijk zelf te maken.

@elizaleva

Absolutely in love #diy #fyp #foryou #jeansboots #ootd #denim #foryoupage

♬ goth –

Voor deze DIY heb je alleen een schaar, een oude (bij voorkeur flared) spijkerbroek en knee-high boots nodig. Wanneer je de pijpen van je spijkerbroek hebt afgeknipt, doe je de broekspijp over de laars, vouw de bovenkant van de jeans in de bovenkant van de laars, en voilà!

Je kunt de opvallende laarzen combineren met mini-rokken of jurken, of je kunt zelfs gaan voor een gedurfde denim-on-denim-look.

Maar is de trend nu wel al deze moeite waard? Als je al fan was van de hele beenwarmer trend die vorig jaar al rond ging, en we dit jaar zeker terug gaan zien, dan is deze trend zeker iets om uit te proberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.