Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 20 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Jojoba olie is een wondermiddel voor je huid: hoe gebruik je het en wat zijn de voordelen?

Veel vrouwen zweren bij het gebruik van oliën: ze kunnen je huid namelijk een echte boost geven. Denk hierbij aan argan olie, amandelolie en tea tree olie. Deze zijn erg populair en je vindt deze ingrediënten dan ook vaak terug in verschillende producten. Ook jojoba olie is een olie die gebruikt kan worden op de huid. Sterker nog, het schijnt een waar wondermiddel te zijn met tal van voordelen. Wij vertellen je er alles over!

Kom maar door met die olie.

Jojoba olie

Jojoba olie, met als bijnaam het vloeibare goud door zijn kleur, is een vrijwel geurloze olie die wordt geperst uit de zaden van de jojobaplant. Een leuk feitje over jojoba olie is dat ondanks de naam suggereert, de ‘olie’ technisch gezien niet écht een olie is.

Huh.. hoe zit dat dan? De substantie van jojoba olie is vergelijkbaar met talg, de olieachtige substantie die je huid van nature aanmaakt. Daarom is jojoba olie lichter en minder vettig dan veel andere oliën. Dit is ook de reden dat deze olie ideaal is om een vette huid te behandelen. Het direct aanbrengen van de olie op een vettig huidtype zorgt ervoor dat er een soort ‘signaaltje’ naar de talgklieren verzonden wordt, waarbij het laat weten dat de huid kan stoppen met het produceren van te veel talg. Hierdoor vertraagt de talgproductie en worden ontstekingen verminderd.

Hoe te gebruiken?

Jojoba olie kan je op verschillende manieren. Je kan de olie in pure vorm aanbrengen, breng dan een paar druppels aan op je huid vóór je dag- of nachtcrème. Er zijn ook heel wat moisterizers op de markt die al jojoba olie bevatten. In dat geval breng je zo’n crème gewoon aan aan het einde van je skincare routine.

Voordelen van jojoba olie

Zoals we al eerder hebben vermeld is jojoba olie een goed product voor het behandelen van een vettige huid. Maar dit is niet het enige, de olie heeft tal van voordelen voor de huid. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

1. Het helpt de huid om vocht vast te houden

Jojoba olie is rijk aan natuurlijke vetten die lijken op die in de buitenste laag van de huid. Hierdoor kan het de huid helpen om vocht vast te houden en zelfs te genezen. Daarom is de olie niet alleen gunstig voor mensen met een vettige huid, maar ook voor mensen met een droog huidtype of een uitgedroogde huid.

2. Het kalmeert eczeem

Jojoba olie kan helpen bij het kalmeren van ontstekingen, zoals eczeem. De olie heeft namelijk een ontstekingsremmende werking. Dit is trouwens niet alleen positief voor mensen met eczeem, maar ook voor mensen met psoriasis en acné.

3. Het is goed voor je hoofdhuid

Niet alleen de huid van je gezicht en je lichaam, maar ook je hoofdhuid kan veel baat hebben bij het gebruiken van de olie. De olie zorgt er namelijk voor dat je hoofdhuid niet te veel of te weinig olie produceert. De olie schijnt ook te helpen bij haargroei, aangezien het hebben van een gezonde hoofdhuid super belangrijk is voor gezond en mooi haar. Hoe dat zit leggen we uit in dit artikel. Het gebruik van de olie op de hoofdhuid is in dit geval dus een win-win situatie.

Klinkt goed, als je het ons vraagt. Zéker waard om eens uit te proberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Jojoba olie is een wondermiddel voor je huid: hoe gebruik je het en wat zijn de voordelen?
Sluiten