Tessa Ham
Tessa Ham Money 20 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Zoveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met TikTok

Je spendeert al zoveel tijd op TikTok, dus waarom zou je er geen geld mee verdienen? Dat is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan, want voordat je geld kan binnenharken moet je een following opbouwen. Hoeveel volgers heb je nodig voordat je er een leuk zakcentje mee kunt verdienen?

Dit is hoeveel volgers je nodig hebt om geld te verdienen met én door TikTok. En dat is misschien minder dan je denkt.

Geld verdienen met TikTok

Er zijn vier manieren waarop je geld kunt verdienen met TikTok zelf. Hieronder vind je welke manieren dat zijn en hoeveel volgers en kijkers je hiervoor nodig hebt.

  • Door virtuele ‘cadeautjes’ te krijgen gedurende een livestream. Hier moet je 18 jaar of ouder voor zijn, maar je kunt er al mee beginnen vanaf de 1000 volgers.
  • Door ‘cadeautjes’ te krijgen op andere video’s. Je moet hiervoor ten minste 18 jaar oud zijn en daarnaast 100.000 volgers hebben.
  • Vanwege ‘fooien’ van je volgers kun je ook geld verdienen met TikTok. Je moet hier ten minste (je raadt het al) 18 jaar oud voor zijn en ook 100.000 volgers hebben.
  • Door TikTok’s creator fund. Ook hiervoor moet je wel 18 jaar of ouder zijn en daarnaast ten minste 10.000 volgers hebben en 100.000 video views in de afgelopen 30 dagen hebben behaald. Dit is momenteel alleen nog geldig in de VS, VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, maar staat nog in de kinderschoenen. Hopelijk kunnen Nederlandse creators zich ook snel aanmelden voor het fund.

Hoeveel wordt je betaald?

Hoeveel geld een TikTokker op deze vier manieren zal verdienen, is niet te voorspellen. Dit wordt bepaald aan de hand van het aantal views, hoeveel mensen er liken en reageren en zelfs de locatie waarop de video wordt bekeken.

Door de TikTokkers die een boekje open hebben gedaan over hoeveel ze met de populaire app verdienen, weten we dat het geen vetpot is. Schrijver en creator Hank Green vertelde bijvoorbeeld aan Insider dat hij een paar cent krijgt voor elke duizend views.

TikTokker Lucy Davids, die rond de 578.000 volgers heeft, vertelde dat ze tussen de 20 en 300 dollar verdient als ze een livestream doet.

Aan de hand van deze bedragen weten we dat je héél wat volgers en views moet hebben op de app, wil je er een leuk zakcentje aan overhouden. TikTok als fulltime baan is helemaal lastig.

Andere manier om geld te verdienen met TikTok

Dat wil niet zeggen dat er geen groot geld te verdienen is als je content plaatst op de app. Er zijn namelijk genoeg TikTokkers die miljoenen verdienen. Hoewel het social media platform zelf niet veel betaalt, doen bedrijven en merken dat wel als je eenmaal een following hebt. En als je trouwe fans hebt, kun je ook overwegen om jouw eigen producten of diensten te verkopen via TikTok.

Ook hiervoor zou je denken dat je honderdduizenden, of ten minste tienduizenden volgers moet hebben. Maar je kunt al vanaf 1.000 volgers geld verdienen met TikTok.

Natuurlijk geldt: hoe meer volgers je hebt, hoe eerder bedrijven je opmerken én hoe meer je kunt vragen. Maar net als bij andere social media plaftormen, begrijpen merken ook de kracht van micro-influencers. Deze creators hebben misschien een kleinere doelgroep, maar hebben vaak wel een betere band met hun volgers en komen authentieker over.

Zeker op TikTok zijn micro-influencers interessant. Vanwege het algoritme van de app zou iedereen 10 miljoen views kunnen krijgen. Als je écht geld wil verdienen met TikTok, is dat dus haalbaarder dan je denkt.

Dit is wat Addison Rae heeft verdiend met lip syncing op TikTok

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.