Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Karlijn over geluk creëren: ‘Door mijn zintuigen te prikkelen leer ik te leven in het moment’

NSMBL’s Beautymaand is van start en dat heeft mij flink aan het denken gezet over mijn eigen gedrag op het gebied van beauty. Dat mijn kastjes uitpuilen met allemaal producten en dat eigenlijk te lang voor de spiegel sta, dat zijn feiten. Toch is er één belangrijk inzicht: het gebruiken van fijne producten maakt mij gelukkig.

Klinkt oppervlakkig, is het verre van. Het gebruik van bepaalde producten is namelijk slechts een onderdeel van mijn geluk. Ik voel me nagenoeg altijd levendig en somehow gelukkig. Werk, wonen, gezondheid, vriendschappen, liefde: het zit allemaal goed en dat draagt enorm bij. Toch is het de ‘sprankel’ aan het leven die ik ergens anders vandaan haal.

Een fijne omgeving voor je zintuigen

In de zoektocht naar geluk zijn we veelal op zoek naar externe factoren. Ik ook. Maar wat als je die externe omgeving zo fijn mogelijk maakt? Voor mij zit dat ‘m in geuren die mij raken, muziek die me in een bepaalde stemming brengt, smaken waar ik geen genoeg van kan krijgen en alles wat lekker aanvoelt – van crèmes tot kleding.

Iedere dag opnieuw nemen we het leven waar via onze zintuigen. Voor mij is het daarom een logische stap om die, wanneer je kan, een beetje te verwennen. Door een omgeving te creëren waarin je zintuigen optimaal functioneren, baan je de weg naar je eigen geluksgevoel.

Leren leven in het moment

Ik schrijf nu wel een leuke column over het vinden van geluk, whatever that may be, maar ook ik heb de magische truc niet uitgevonden. Wat me wel lukt, is leven in het moment. En ook dat komt door het prikkelen van de zintuigen.

Wat je ziet, heeft groots invloed op hoe jij je voelt. Het is één van de belangrijkste ontdekkingen ooit: Hoe je je voelt wordt voor 90 procent bepaald door je algehele visuele systeem. Extra reden om je ogen de kost te geven – binnen en buiten je huis.

Kleine momentjes van vreugde

Het stimuleren van je zintuigen is dus belangrijk voor je geluk. En daarmee bedoel ik niet dat jij jezelf met twee spuitjes Santal 33 uit een diep dal trekt. Het gaat om het creëren van kleine momentjes van vreugde – die uiteindelijk groots effect hebben.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.