Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Drankjes 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Onverwachts vonden wij hier de meest knusse cocktailbar van Amsterdam

Als je over de Amsterdamse Wallen loopt, dan komen er veel woorden in je op. Maar schattig? Dat niet. Toch was het echt op de Kloveniersburgwal waar wij de meest knusse cocktailbar van Amsterdam troffen. We streken neer bij Rosalia’s Menagerie – en die wil je op je lijstje zetten.

Als je van verfijnde cocktails houdt, in een huiselijke ambiance, dan wil je bij Rosalia’s een drankje doen. Oh en: dit is niet de eerste fijne zaak op de Wallen, eerder werden we enthousiast bij Bellezza en Lolo.

Rosalia’s Menagerie: de meest gezellige cocktailbar van Amsterdam

Toen we op een regenachtige woensdagavond over de Kloveniersburgwal liepen, in het verlengde van de Nieuwmarkt, verwachtten we niet dat we in al het gedruis zo’n horecaparel zouden vinden. Toch was het zo. Een lief, klein pand droeg de naam Rosalia’s Menagerie. Om er binnen te komen, moet je aanbellen. Wat al een huislijk gevoel geeft voordat je überhaupt binnen bent.

We kregen een plekje in in een knusse hoek, waar we plaatsnamen op een bank. Deze plek is net één grote huiskamer. Dat is een van de drie krachtige punten van deze plek. Op de andere twee, daar komen we nu.

Seizoensgebonden cocktailkaart

Bij Rosalia’s Menagerie verandert de uitgebreide cocktailkaart regelmatig. Er wordt gekeken naar smaken die bij het seizoen passen, maar vooral ook gewerkt met seizoensgebonden ingrediënten. De mixologists van Rosalia’s bedenken ieder seizoen weer parels van cocktails. Daarnaast komen veel sterke dranken uit eigen land. Vinden we leuk.

Een valkuil van zo’n seizoensgebonden kaart, is dat er ook geweldige cocktails uit de geschiedenis verloren gaan. Daar hebben ze hier iets op gevonden: de drie meest geliefde drankjes van vorige seizoenen worden meegenomen op de nieuwe kaart. Dat we onze cocktailavond aftrapten met één van deze drankjes, kon ook niet anders.

Aanraders op de kaart vonden wij de Sicilian Sour en de Peach Gimlet, maar het echte feest begon pas toen we aan de bar gingen zitten bij bartender Lello. Na een paar korte vragen wist hij precies wat hij voor ons wilde maken: een cocktail op basis van gin, afgetopt met champagne. En ja, dat was een schot in de roos.

De kleine snackkaart

Hoewel de cocktails hier centraal staan, wil je ook zeker een kijkje nemen op de snackkaart. Dit is namelijk geen bar waar ze alleen nootje serveren, maar Rosalia’s Menagerie beschikt echt over een kleine keuken waar de lekkerste borrelhapjes uit komen. Ga in ieder geval voor de kaaskroketjes en Prosciutto di Monastero. Dit is een Nederlandse hem die flinterdun is gesneden en wordt gerserveerd met toast. Nu, een maand later, denken wij er nog steeds aan.

Rosalia's Menagerie
NSMBL

Rosalia’s Menagerie vind je op Kloveniersburgwal 20 en is dagelijks open van 18:00 tot 01:00. Reserveren doen ze niet aan, dus bel gewoon bij ze aan als je zin hebt in een drankje.

Nooit meer in de rij bij Fabel Friet: bij deze cocktailbar kan je de snacks van Fabel Friet ook bestellen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.