Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 24 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze komkommer sushi-rolletjes zijn de perfecte borrel-snack voor de zomer

Yeahh!! Afgelopen woensdag, op 21 juni, is officieel de zomer begonnen. Dit kunnen we al een paar weken merken buiten, want het is bijna elke dag heerlijk weer. Bij dit lekkere weer zijn we allemaal natuurlijk op zoek naar zomerse recepten en wij hebben er weer eentje voor je gevonden. Deze komkommer sushi-rolletjes zijn namelijk perfect als borrel-snack tijdens deze warme dagen.

Hoe lekker!

TikTok-recepten

Wij weten vrij zeker dat jij, net als de rest van de wereld, op TikTok zit. Het platform is namelijk al maanden en maanden een super grote hit en wij snappen wel waarom. Je kan namelijk de meest handige hacks op het gebied van mode, make-up en verzorging op TikTok vinden en veel mensen delen ook maar al te graag hun favoriete recepten.

Daar zijn wij natuurlijk niet op tegen en we halen de nodige inspiratie van het platform. Zo waren wij compleet obsessed met dit TikTok-recept waarmee je met maar 4 ingrediënten zelf heerlijk ijs kunt maken en dit virale Oreo-sushi TikTok-recept. Op TikTok lijkt vooral sushi flink in de smaak te vallen en in video’s wordt uitgelegd hoe je deze heerlijkheid op veel verschillende manieren kan maken.

Dit TikTok-recept voor pesto eieren gaat compleet viral en wil je proberen

Komkommer sushi-rolletjes

Wist je namelijk dat je ook sushi kan maken zonder überhaupt rijst te gebruiken? Dat lijkt TikTok nu helemaal uitgevonden te hebben.

Wat heb je nodig?

– Komkommer
– Cream Cheese
– Gerookte zalm
– Avocado
– Zwarte sesamzaadjes
– Sojasaus

Hoe maak je het?

1. Schil de komkommer in dunne plakken. Leg deze op een plank en haal met een keukenpapiertje het meeste vocht ervan af.
2. Bedek nu de helft van de komkommer met cream cheese en beleg dit ook met gerookte zalm. Leg daarna de avocado er nog bovenop en rol het geheel vervolgens op.
3. Snij deze rol nu in sushi-stukjes en maak het geheel af met wat zwarte sesamzaadjes en wat lekkere sojasaus. Eetsmakelijk!

@not_a_funny_chef

#tiktokfood #asmr #sushi #cucumberroll

♬ original sound – not_a_funny_chef – not_a_funny_chef

Lekkere trek? Deze 5 TikTok-recepten wil je dit weekend nog proberen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.