Gina Koninkx
Gina Koninkx Huidverzorging 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het grote verschil tussen Koreaanse skincare en Europese skincare (en waarom de eerste beter is)

Wordt je overladen door K-beauty trends op TikTok? Niet zo gek, deze trends hebben namelijk wel degelijk een waanzinnig effect op je huid. K-beauty is de trendy afkorting van Korean skincare. Maar wat is eigenlijk het grote verschil tussen skincare uit Korea en de skincare die we in Europa kennen?

Tijd om te overwegen al je Europese producten te vervangen voor Koreaanse skincare. Waarom? Dat lees je hier.

Korean skincare

Ineens hoor je er overal over en vullen zelfs de schappen van de plaatselijke drogisterij zich met K-beauty producten? Maar waar komt deze giga hype vandaan? Allereerst is het belangrijk te begrijpen wat het grote verschil is tussen Korean skincare en Europese skincare. Kort gezegd is dat het volgende:

De samenstelling van gezichtverzorgingproducten uit Europa en Azië verschilt van samenstelling. Koreaanse beautyproducten staan bekend om het uitsluitend gebruik maken van natuurlijke producten die al eeuwenlang worden gebruikt. Anders gezegd, heeft de beautyindustrie er in Europa nogal een handje van allerlei chemische (en soms zelfs schadelijke) ingrediënten toe te voegen aan gezichtverzorgingsproducten. En dat merk je.

Pure producten

Wie zich vergaapt aan K-beauty producten, zal ongetwijfeld merken dat dit veel positieve effecten heeft op de huid. Webshops als Little Wonderland (daar gaat je salaris) draaien inmiddels overuren. Op deze website kun je overigens zeer uitgebreide informatie vinden over K-beauty producten en de precieze effecten op de huid.

Op de ingrediëntenlijst word altijd heel duidelijk gemeld welke producten daar inzitten. Zo weet je precies wat je op jouw kostbare huidje smeert. Liefst alleen het beste van het beste natuurlijk. Vrijwel alle producten zijn sulfaten- en siliconenvrij. Daarnaast zijn de meeste K-beauty producten ook nog eens hartstikke vegan. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Ben jij al verkocht? Hier lees je nog veel meer over de ins en outs van Korean skincare en de tien stappen formule die wordt gehanteerd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.