Tessa Ham
Tessa Ham Money 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit kosten de landhuizen uit Bridgerton in real life

We moesten even geduld hebben, maar vorige week was het eindelijk zover: Bridgerton seizoen 2 verscheen op Netflix. Dat betekent dat we onszelf weer lekker kunnen onderdompelen in de wereld van romantiek, korsetten en… landhuizen. Heb jij er ook weleens over gefantaseerd om op een Bridgerton landgoed te wonen? Spaarplatform.nl Raisin.nl zocht uit hoeveel het je precies zou kosten om te leven als één van de Bridgerton personages.

Raisin.nl sloeg de handen ineen met Jonathan Rolande, een senior vastgoedtaxateur bij HouseBuyFast VK om erachter te komen wat je nou precies neer moet leggen voor een Engels landgoed.

Kosten van Bridgerton landhuizen

Landhuis Bridgerton kosten
Bron: Netflix

Huize Bridgerton

Het zou zeker geen straf zijn om in huize Bridgerton te moeten wonen. Maar aan wat voor prijskaartje moeten we eigenlijk denken bij zo’n landhuis? Houd je vast, volgens de vastgoedtaxateur kun je denken aan 60 miljoen pond, omgerekend zo’n 71 miljoen euro. Dat komt uit op een maandelijkse hypotheek van 263.295 euro per maand, evenveel als een heel koophuis in Terneuzen. Je moet er wat voor over hebben!

Landhuis Duke of Hastings kosten
Bron: Netflix

Landhuis Duke of Hastings

Toch spant het landhuis van de Duke of Hastings de kroon. Volgens de vastgoedtaxateur zou dit landhuis zomaar 100 miljoen pond kunnen kosten. Dat is omgerekend zo’n 118,5 miljoen euro. Hallelujah! Om hier te kunnen wonen, zou je per maand een hypotheek moeten betalen van 437.871 euro.

Dit prijskaartje betekent dat we het waarschijnlijk gewoon bij een bezoekje aan het landhuis moeten houden. Het landhuis en de tuinen om het park heen, zijn namelijk tijdens de zomermaanden open voor bezoekers. Kunnen we onszelf toch nog even in de wereld van Bridgerton wanen.

Landgoed Bridgerton style in Nederland

Een Engels landhuis ligt waarschijnlijk buiten je budget (net dan), maar hoe zit het met de landhuizen in Nederland? Raisin.nl speurde Funda af en kwam erachter dat een landgoed in Nederland een stuk beter te betalen is. Toch moet je ook in ons eigen kikkerlandje flink in de buidel tasten. Zo staat deze royale vrijstaande monumentale villa in Krimpen aan de Lek te koop voor 2,5 miljoen euro. En is dit huis Rhienderstein in Brummen net verkocht voor zo’n 2 miljoen euro.

Dit zijn de beste Twitter-reacties op het tweede seizoen van Bridgerton

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.