Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elke dag een handvol noten eten is een pré voor iedereen die gezond wil leven

Op zoek naar een gezonde snack in huis? Natuurlijk wil je wel een verantwoorde snack nemen om je balans niet al te zeer te verstoren. Noten bevatten ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen die voor niemand overbodig zijn. Zo bevatten de meeste noten veel ijzer, kalium, selenium en calcium. Belangrijke voedingsstoffen om je lijf gezond te houden en te voeden.

Pak elke dag een handvol noten om je lijf te voeden. Niet alleen aangeraden door ons, ook het Voedingscentrum ziet jou graag elke dag een portie wegwerken. Maar waarom zijn ze eigenlijk zo gezond?

Noten bevatten gezonde onverzadigde vetten

Hoewel noten soms een beetje vettig aanvoelen, en er daadwerkelijk vet vrijkomt als je ze bijvoorbeeld in de pan verwarmt, bevatten ze voornamelijk gezonde onverzadigde vetten. Deze zijn juist hartstikke goed voor je en heeft je lijf hard nodig. Net als alle voedingsstoffen die het bevat. Eet jij vegetarisch? Dan mogen noten niet ontbreken in je voedingsschema. Selenium zit veel in noten, dat haal je normaal gesproken uit vlees.

Je krijgt er minder honger van

Loop jij elk uur wel een paar keer op en neer naar de koelkast om te kijken of je nog wat te snacken in huis hebt liggen? Zeker als je ook nog eens veel beweegt, kan het eraan bijdragen dat je altijd een honger gevoel behoudt. Onverzadigde vetten – die in noten zitten – zorgen ervoor dat dat hongergevoel sneller verdwijnt.

Uiteraard gaat het wel om ongeroosterde, ongezouten en onbewerkte noten. We zijn er nog niet, want voor wie er altijd pico bello uit wil zien zijn nootjes ook een uitkomst: het zit boordevol antioxidanten en vitamine E. Daar krijg je een stralende huid, glanzend haar en stevige nagels van. Winnen!

Verminder de kans op hoge bloeddruk en hartproblemen

Een groot deel van de noten verlagen je cholesterolgehalte en bevatten het stofje arginine. Dit kan eraan bijdragen dat de kans op hartproblemen en een te hoge bloeddruk afneemt. Arginine zorgt er op haar beurt voor dat het bloed zuurstofrijk door je lichaam kan stromen.

3 eetgewoontes die jouw mentale gezondheid in de war kunnen brengen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.