Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 10 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Online kritiek op vervolg ‘The Devil Wears Prada’: dit is waarom niet iedereen enthousiast is

Gisteren kwam (vinden wij dan) het beste nieuws in tijden naar buiten: The Devil Wears Prada krijgt een vervolg. En hoewel velen daardoor op een roze (of Cerulean?) wolk zaten, blijkt online dat toch niet iedereen zo enthousiast is.

Vooral de die hard fans hadden het liever bij één film gehouden – en dat heeft veelal te maken met het karakter van Meryl Streep.

Online kritiek op vervolg The Devil Wears Prada

Na bericht van vakblad Variety was het duidelijk: The Devil Wears Prada 2 is in de maak. Voor velen blij nieuws. Toch wordt onder de Instagram-post van Complex duidelijk dat veel fans niet zitten te wachten op een vervolg, een dikke achttien jaar later.

De reden van de kritiek? Die loopt nogal uiteen, maar het komt er vooral op neer dat fans de film en het karakter van Miranda Priestly (gespeeld door Meryl Streep) iconisch vinden en dat een vervolg daar alleen maar aan zal afdoen. ”We don’t want or need a sequel. The movie is perfect. Leave the legacy alone” schrijft iemand onder het nieuws op Instagram. Een ander schrijft: ”Miranda would have given a wonderful monologue on why this is a terrible idea.”

Het verhaal van The Devil Wears Prada 2

De tijden zijn veranderd en ook het medialandschap is ontzettend veranderd. Dat was eerder voor Anne Hathaway ook de reden om op te zien tegen een vervolg – en dat is waarschijnlijk ook waarom fans huiverig zijn. Maar het is juist die verandering, die de basis vormt voor het vervolg.

Op twee iconische actrices kunnen we rekenen, want Meryl Streep en Emily Blunt zijn al door Disney bevestigd. Het verhaal zal gaan over Miranda Priestly (Meryl Streep), die probeert haar carrière te redden te midden in sterven van print magazines. In de film neemt ze het op tegen Emily Blunt’s personage Emily, nu een hooggeplaatst leidinggevende voor een luxegroep met advertentiegeld (denk Kering en LMVH) dat Miranda wanhopig nodig heeft.

Dit is hoe Anna Wintour de productie van ‘The Devil Wears Prada’ belemmerde

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.