Britta van Aggele
Britta van Aggele Celebrity 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Kylie Jenner wordt opnieuw beschuldigd van blackfishing door haar Instagram Stories

Kylie Jenner plaatst dagelijks de leukste foto’s op haar Instagram-account. Nu ze zwanger is deelt ze ook regelmatig een update van haar babybuik. De realityster, die bekend is door Keeping Up With The Kardashians en haar bedrijven Kylie Cosmetics, Kylie Swim, Kylie Skin en Kylie Baby, wordt nu beschuldigd van ‘blackfishing’ door haar Instagram Stories.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt.

Kylie Jenner beschuldigd van blackfishing

Kylie Jenner krijgt in de recente maanden veel over zich heen. Fans kregen namelijk hun Kylie Swim-items binnen en vertelden op social media wat zij van de kwaliteit van de items vinden. Spoiler alert: ze hadden er niet veel positiefs over te zeggen. Zo schenen de items door en was de pasvorm totaal misplaatst.

Nu ligt Kylie Jenner weer onder vuur, ze wordt namelijk beschuldigd van blackfishing nadat ze een video op haar Instagram Stories had geplaatst. In deze story hoorden we Kylie naar muziek luisteren en pronkte ze met haar outfit en babybuik. Na het plaatsen van de story maakten verschillende fans opmerkingen over haar huidskleur, die donkerder leek dan haar natuurlijke huidskleur.

Reacties van fans

De term ‘blackfishing’ is een term die bedacht is om mensen te beschrijven die zich voordoen als zwart of gemengd ras en hierdoor profiteren van de aangenomen gedaante, terwijl ze gewoon blank zijn. Het is niet de eerste keer dat Kylie wordt beschuldigd van blackfishing. Vorig jaar werd ze ook al bekritiseerd toen volgers beweerden dat Kylie duidelijk het uiterlijk van Beyoncé kopieerde.

Mensen gingen opnieuw los op social media en uitten hun bezorgdheid over Kylie. Een fan grapte zelfs dat Kylie eruitziet alsof ze de Fenty-foundation in de kleur 420 draagt – een tint gemaakt voor de zwarte huid. Ook deelden mensen dat ze het niet eerlijk vonden dat Jesy Nelson enkele weken geleden zwaar werd bekritiseerd vanwege blackfishing, terwijl er over Kylie Jenner bijna niks wordt gezegd.

Kourtney Kardashian post topless foto’s van haar verlovingsnacht met Travis Barker

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.