Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 27 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Lana del Rey kondigt concert Ziggo Dome week van tevoren aan en fans zijn niet blij

Lana del Rey kondigt vandaag een show in Amsterdam aan. Na tien jaar (!) zal de mystieke zangeres weer optreden op Hollandse bodem. Goed nieuws voor alle fans, zou je denken. Toch zijn de meeste fans niet blij met deze last minute aankondiging.

De 38-jarige zangeres is op dit moment door het Verenigd Koninkrijk aan het touren, maar besloot ook nog wat shows in Europa aan de tournee toe te voegen. Amsterdam is een van de steden die last minute bij het programma is gevoegd.

Lana del Rey kondigt concert Ziggo Dome week van tevoren aan

Waar we normaal gesproken anderhalf jaar kunnen uitkijken naar de concerten van onze idolen, gooit Lana del Rey het over een andere boeg. Vandaag kondigt ze een show aan in de Amsterdamse Ziggo Dome op dinsdag 4 juli. Ja, aanstaande.

Na tien jaar treedt Lana eindelijk weer op in Nederland. In 2020 zou de zangeres al in de Ziggo Dome staan, maar dat optreden annuleerde ze wegens stemproblemen. Een alternatief kwam er niet. Tot nu, want vrijdag start de kaartverkoop van haar show.

Teleurgestelde fans

Fans zijn blij met het optreden, maar ook weer niet. Trouwe aanhangers van de melancholische zangeres reageren geïrriteerd op de aankondiging van Mojo. ”Het is zo lana om een concert een week van te voren aan te kondigen” wordt er geschreven. ”WAAROM ZO KORT DAGGGGG” schrijft een ander.

En dit is niet de eerste keer deze week dat Lana haar fans teleurstelt. Afgelopen weekend stond ze als hoofdact op Glastonbury, maar verscheen een half uur te laat op het podium. De reden? Ze moest haar haren nog even doen. Bij haar opkomst riep ze: ”I was so fucking late that I am about to rush this set today if they cut power. I’m super fuking sorry, my hair takes so long to do!”

En de stroom werd inderdaad afgesloten. Na twaalf uur mag er op Glastonbury geen versterkt geluid meer worden gespeeld, dus trok de organisatie de stekker uit het optreden van Lana. Best zuur, als je speciaal voor Lana naar het festival kwam.

Lana deed het laatste deel van het concert met het publiek samen, maar werd daarna door de beveiliging van het podium gehaald.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.