Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 14 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je wilt weten over ‘edging’ bij masturberen

Op zoek naar iets nieuws om jouw solo-seks naar een nieuw hoogtepunt te brengen? Edging is de masturbatie techniek waar we tegenwoordig veel over horen. Wat houdt deze manier van masturberen in, en is het ook iets voor jou? In dit artikel vertellen we je er alles over.Masturberen kan goed zijn voor zowel je mentale als fysieke wellbeing. De laatste tijd horen we steeds vaker over de techniek edging. Deze techniek zou voor een veel intenser orgasme kunnen zorgen.

Sterretjes zien is dus gegarandeerd, als we de verhalen mogen geloven.

Masturberen 101: wat is edging?

De naam van de techniek geeft het eigenlijk al een beetje weg: bij edging probeer je jezelf tot het randje van een orgasme te krijgen. Maar in plaats van jezelf naar een hoogtepunt te brengen, neem je even pauze. Je laat je lichaam even afkoelen, om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Dit herhaal je zo vaak als je kunt en leuk vindt. Daarna sluit je af met een echt orgasme, wat een superheftig hoogtepunt belooft.

Naast dat edging een interessante nieuwe manier van masturberen is, hangt er ook nog een ander belangrijk voordeel aan: het kan je helpen om controle over je orgasmes te krijgen, omdat jij echt de regie in handen hebt. Jij bent in control. Dit zorgt voor een zelfvertrouwen boost waar je u tegen zegt.

Solo sex on fire – Deze dingen moet iedere vrouw weten over masturberen

Een andere eigenschap van edging, is dat je lief bent voor jezelf. In plaats van “even snel een quicky met jezelf”, is het bij edging de bedoeling dat je er echt de tijd voor neemt. Plan echt even wat tijd voor jezelf in, steek eventueel wat kaarsjes aan en keer helemaal in jezelf. Gebruik ook jouw fantasie, en laat de porno even links liggen.

Spice it up


Op welke manier je tot een (bijna) hoogtepunt komt, is helemaal aan jou. Je kunt hiervoor hulp inschakelen van sex toys, zoals een vibrator. Nog nooit een vibrator gekocht, of wil je een nieuwe uitzoeken? Hier vind je onze vibrator guide om de juiste keuze te maken.

De edging-techniek kan je overigens ook met je partner uitproberen. Zo kom je beter van elkaar te weten waar de ander opgewonden van raakt, en leer je elkaar beter begrijpen. Al kunnen we ons ook voorstellen dat je deze techniek eerst lekker zelf uitprobeert om het onder de knie te krijgen.

Deze 8 seksstandjes geven vrouwen maximaal plezier

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.