Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een lang gezicht? Dan staan deze 5 kapsels jou het beste

Een kapsel kan je look volledig maken, maar ook kraken. Daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste hairdo te kiezen. Maar hoe weet je precies welke kapsels jou goed zullen staan? De beste manier om hier achter te komen is door te kijken naar de vorm van je gezicht. Aan de hand hiervan kan je bepalen welke kapsels de mooie vormen in je gezicht versterken en je minder sterke punten een beetje verbergen.

Heb jij een lang gezicht? Dan staan deze 5 kapsels jou het beste.

Lang gezicht

Eerder schreven wij al over de 5 kapsels die het beste staan bij vrouwen met een rond gezicht. Vandaag richten wij ons op de kapsels voor vrouwen met een lang gezicht.

Een lang gezicht wordt veelal gekenmerkt door het feit dat de lengte van het gezicht langer is dan 1½ keer de breedte. Daarnaast heeft een lang gezicht geen uitgesproken breedste punt. Ben jij gezegend met deze gezichtsvorm? Dan hebben we goed nieuws voor je. Een lang gezicht is namelijk één van de makkelijkste gezichtsvormen als het aankomt op kapsels.

Met déze 5 kapsels zit je sowieso goed.

1. Lange boblijn

Hoe langer je haar, hoe langer je gezicht lijkt. Wil je de lengte van je gezicht liever niet nog eens extra accentueren? Kies dan voor bijvoorbeeld een kapsel dat net over de schouders komt. Een boblijn die net het sleutelbeen aantikt is een perfect kapsel voor vrouwen met een lang gezicht.

2. Korte bob


Liever kort(er) haar? Ook een korte bob staat prachtig bij vrouwen met een langer gezicht. Een korte bob op één lengte werkt goed bij vrouwen met wat dunner haar, terwijl een bob met laagjes juist goed werkt voor vrouwen met dikker haar.

3. Een kapsel met laagjes


Bob of niet, als je een langwerpig hoofd hebt kan het sowieso verstandig zijn om laagjes in het haar te laten knippen (behalve als je erg dun haar hebt). Een kapsel met laagjes waarbij er volume wordt gecreëerd aan de zijkanten van het hoofd is perfect. Hierdoor ziet het gezicht er ronder uit.

4. Curtain bangs


Een pony is perfect voor vrouwen met een lang gezicht omdat deze het gezicht mooi in balans brengt. Ga bijvoorbeeld voor curtain bangs: deze pony is nog steeds méga trendy anno 2022 en zorgt voor wat extra volume. Maar ook een rechte pony staat bij vrouwen met een lang gezicht erg goed.

5. Lang haar met beachy waves


Toch liever lang haar? Probeer dan te zorgen voor wat volume en body in het haar als je van jezelf stijl haar hebt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door beachy waves te creëren met een krultang. In een handomdraai klaar!

Welk kapsel is jouw favoriet?

De perfecte paardenstaart à la Ariana Grande binnen één minuut

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.