Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 27 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Op deze 5 manieren creëer jij de mooiste beach waves voor aankomende zomer

De warmere dagen komen er weer aan, en dat betekent dat we onze zomerse haarstijlen weer mogen rocken. In dit rijtje staat onder andere de beach waves: soepelvallende lokken die een zomerse en beachy vibe afgeven. We leggen je uit hoe je ze maakt.

Van overnight beach waves tot met een stijltang: op deze vijf manieren kun je beach waves maken.

Beach waves: dé haarstijl voor aankomende zomer

Elk jaar komen ze weer terug: onze geliefde beach waves. Wat óók regelmatig terugkomt is de vraag hoe we ze in hemelsnaam nou het beste en snelste kunnen maken. Gelukkig hoef je je daar vanaf nu geen zorgen meer om te maken, want wij hebben vijf manieren verzameld waarop je snel én makkelijk de haarstijl kunt maken. Lees gauw verder.

1. Met een handdoek of ceintuur

We vinden dagelijks nieuwe trends op TikTok en dat is (wonder boven wonder) ook zo met de beach waves. Je hebt vast al wel eens voorbij zien komen hoe verschillende mensen met een handdoek of de ceintuur van een badjas hun haren krullen.

Voor de beach waves werkt dit ook perfect. TikTok-gebruiker @stardustbyallie laat zien hoe ze met een handdoek de perfecte subtiele krullen creëert.

@stardustbyallie

testing out the robe curls for y’all :) #levelup #decadesofhair #CookieWithACause #bookclub #fyp #foryoupage

♬ Float on the Sound (Ey) – Tiagz

2. Met een stijltang

Voor deze haarstijl heb je niet altijd een krultang nodig, je kunt het ook makkelijk creëren met een stijltang. Spray voor het stijlen je haar goed in met een heat protector om je haar te beschermen tegen beschadiging.

Je creëert de beach waves door je haar naar buiten te stijlen met de stijltang. Hiermee creëer je een subtiele krul. Youtuber Emily DiDonato laat ons zien hoe zij de perfecte waves maakt met een stijltang.

3. Overnight beach waves

Voor wie geen zin heeft urenlang te spenderen aan haar beach waves, wil deze manier proberen. Het kost maar vijf minuten preppen en je hoeft voor de rest alleen maar te slapen (klinkt perfect, toch)?

Je hebt alleen een goede leave-in conditioner nodig en een föhn. Gebruik je conditioner en föhn voordat je gaat slapen je haar voor 90% droog. Flip je haar naar voren en maak een vlecht van je kruin naar je haarpunten (dus ondersteboven). Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar trust the process.

Het enige wat je dan nog nodig hebt is een goede nachtrust. Haal de volgende dag je vlechten eruit, schud de krullen goed door elkaar en je hebt prachtige beach waves.

4. Beach waves met een krultang

Waarschijnlijk maak je tot de dag van vandaag al beach waves met een krultang, alleen is er een bepaalde techniek die je mist. De trick is namelijk om de krullen zo subtiel mogelijk te maken – je gaat tenslotte niet naar een gala of verjaardag.

Om de juiste waves te creëren kun je het beste je haar naar buiten krullen. Zet de krultang niet op een te hoge temperatuur, zodat je mooie subtiele krullen creëert. Ook is het belangrijk dat je je lokken na het krullen goed verzorgt met een fijne seasalt-spray of texture spray.

5. Kort haar

Ook met korte lokken, zoals een bob, kun je zelf beach waves creëren. Krul ook hier je haren naar buiten. Let wel op dat je niet de haarpunten meepakt, anders creëer je simpele krullen en geen waves.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.