Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Daar is ‘ie dan: de langverwachte trailer van The Crown seizoen 5

Netflix heeft de officiële trailer van het langverwachte nieuwe seizoen van The Crown vrijgegeven. Iets waar we al weken op wachten, want we zijn ontzettend benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Jaaahaa, we weten hoe het gaat aflopen. Maar toch wil je het zien! In het vijfde seizoen kruipt een gloednieuwe cast in de huid van de Britse koninklijke familie die door Peter Morgan in 2016 gecreëerd is. De serie is gebaseerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II gedramatiseerd in beeld.

Met een nieuw decennium in zicht wordt de Britse koninklijke familie geconfronteerd met mogelijk de grootste uitdaging tot nu toe: een volk dat openlijk vraagtekens zet bij hun rol in het Groot-Brittannië van de jaren ‘90.

Over seizoen 5 van The Crown

Terwijl het 40-jarig troonjubileum van koningin Elizabeth II (gespeeld door Imelda Staunton) nadert, kijkt ze terug op een regeerperiode die maar liefst negen premiers, de opkomst van massamedia en de ondergang van het Britse Rijk omvat. Echter liggen er nieuwe uitdagingen in het verschiet: de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de overdracht van de soevereiniteit over Hong Kong zorgen voor een enorme verschuiving in de internationale orde. Het gaat gepaard met uitdagingen en kansen, terwijl er ondertussen dichter bij huis problemen ontstaan.

Bekijk de trailer hieronder:

Prins Charles (gespeeld door Dominic West) zet zijn moeder onder druk om van Diana (gespeeld door Elizabeth Debicki) te mogen scheiden, waardoor er een constitutionele crisis ontstaat. De geruchten en kritieken vanuit de media nemen toe naarmate ze steeds meer gescheiden van elkaar leven. Diana besluit het heft in eigen handen te nemen door haar verhaal naar buiten te brengen en het familieprotocol te verbreken. Ze publiceert een boek dat de publieke steun voor Charles aantast en de eerste problemen bij de Windsors blootlegt.

Stiekem kijken de Britse royals heel graag naar déze serie over hun eigen leven

De spanningen lopen nog verder op als Mohamed Al Fayed (Salim Daw) ten tonele verschijnt. Gedreven door zijn verlangen naar acceptatie door de hogere klasse, zet hij zijn verworven rijkdom en macht in om hem en zijn zoon Dodi (Khalid Abdalla) een plek aan de koninklijke tafel te bezorgen. En ja, als je een beetje fan bent, weet hoe hoe dat precies gaat. Niet per sé heel erg leuk.

Seizoen 6

Eerder werden er ook al foto’s getoond van de productie van seizoen 6 – ook met Elizabeth Debicki als Diana. Hier zien we ook een oudere ‘William en Harry’. De gelijkenissen zijn treffend en je wil die foto’s echt even zien.

The Crown seizoen 5: de eerste beelden van de nieuwe prinses Diana zijn nu te zien

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.