Emma Toussain
Emma Toussain Love & Life 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Main character energy’ is dé positieve datingtrend van deze winter

Daten is verre van makkelijk, helemaal nu. Iedereen zit op verschillende datingapps en een nieuw contact is zo gemaakt. Waar mensen zich tijdens het daten vaak focussen op de ander, is dat helemaal niet het geval bij de nieuwe datingtrend die we zien. Of misschien is datingtrend niet helemaal de goede benaming, want we focussen hier vooral op de singels onder ons. Het gaat om main character energy – dé periode en state of mind waarin jij jezelf prioriteit geeft en je goed luistert naar je eigen wensen. Jij bent de hoofdpersoon in je eigen leven. Heel positief dus eigenlijk – let’s to girls!

Om je in de juiste vibe te brengen:

Main character energy

‘Vindt hij of zij me wel leuk?’ ‘Ben ik wel wat iemand zoekt?’ zijn niet de vragen waar iemand zich met #MCE zich mee bezighoudt. Met main character energy denk je vooral na over wat jíj prettig vindt en wat jij zoekt in een partner. Daarnaast ben ook niet echt op zoek naar iemand, jij focust je liever op jezelf, je vrienden, je carrière en je familie. Want waarom zou je settelen voor iemand die niet matcht met jouw standaarden, normen en waarden? Als het juiste persoon je pad kruist, weet je dat vanzelf. Natuurlijk ben je niet vies van een avontuurtje hier of daar, maar actief de liefde achterna? Met de kans dat je hopeloos verliefd wordt op de verkeerde? No chance in hell.

Het belangrijkste is, dat als je deze energie wilt uitstralen, dat je je vooral focust op jezelf en je niet te veel probeert aan te trekken van wat anderen vinden. Dan ga je het vanzelf voelen.

Slow dating

We doen sowieso wat rustiger aan met daten, en als je dan eenmaal iemand hebt gevonden dan doen we ook rustiger aan. Slow dating is namelijk heel erg populair, ook omdat mensen niet te snel willen gaan in een relatie, en er dan pas achter komen dat deze persoon in kwestie helemaal niet goed bij je past. Postieve ontwikkeling, toch? We denken goed aan onszelf en zorgen ervoor dat we iemand vinden die écht bij ons past.

‘Negging’ in een relatie is toxic: zo herken je of jouw partner dit bij je doet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.