Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

The Crown seizoen 5: de eerste beelden van de nieuwe prinses Diana zijn nu te zien

Het vierde seizoen van The Crown voelt alweer als eeuwen geleden en daarom wachten we met smart op het volgende seizoen. Seizoen 5 staat op de planning en wordt naar alle waarschijnlijkheid in 2022 op Netflix gelanceerd. In het vijfde seizoen wordt alles anders, want de Netflix-serie krijgt onder andere een compleet nieuwe cast (!). De eerste beelden van prinses Diana zijn nu te zien.

Wij kunnen niet wachten.

The Crown: seizoen 5

We schreven het hierboven al: seizoen 5 van The Crown krijgt een compleet nieuwe cast. Olivia Colman stopt met de vertolking van de Britse Queen Elizabeth II. Er werd maanden gespeculeerd over wie de rol van Queen Elizabeth van haar zou overnemen, maar inmiddels is bekend dat actrice Imelda Staunton dat gaat doen. In de eerste twee seizoenen van The Crown werd de Queen gespeeld door Claire Foy. Haar zien we in het vierde seizoen terug in de vorm van flashbacks.

The Crown seizoen 5: alles over de cast, verhaal en releasedatum

De rol van prinses Diana wordt in de laatste twee seizoenen vertolkt door de Australische actrice Elizabeth Debicki. Zij is bekend van The Man from U.N.C.L.E., The Great Gatsby, Widows, The Night Manager en Peter Rabbit. En hoewel er nog geen trailer te zien is van seizoen 5 van The Crown, zijn er gisteren wel nieuwe beelden opgedoken van Elizabeth Debicki en Dominic West in hun karakters als prinses Diana en prins Charles. Dit werd ook direct gezien als de bekendmaking van Dominic West als prins Charles.

Deze real life-looks van prinses Diana werden perfect nagemaakt in The Crown

Queen Elizabeth II

Ook zijn er al eerder beelden opgedoken van Imelda Staunton als Queen Elizabeth II. Op 30 juli deelde Netflix een foto van haar karakter op Instagram met de tekst, “An early glimpse of our new Queen Elizabeth II, Imelda Staunton.”

Eerder maakte Peter Morgan, een van de makers van de serie, bekend dat The Crown niet uit zes maar vijf seizoenen zou bestaan. Dat betekent dat het vijfde seizoen dan officieel ook het laatste seizoen zou zijn. Nu heeft Netflix onthuld dat de serie toch met een zesde seizoen komt. Wel nog even wachten tot 2022.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.