Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 31 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Last van een doffe huid? Dit ingrediënt gaat je helpen 

Onze huid maakt ons soms onzeker, wanneer ze er niet zo perfect uitziet. We hebben allemaal weleens last van huidproblematiek, het lijkt wel een beetje bij vrouw zijn te horen. Zo hebben we weleens last hebben van een doffe huid, de huid ziet er simpelweg vermoeid en levenloos uit. Geen zorgen, wij hebben een superingrediënt als tip voor jou die jouw huid kan helpen.

Heb je wel eens gehoord van granaatappelextract in skincare? De pitjes van deze vrucht kunnen bijzonder veel voor jouw huidje betekenen.

Granaatappelextract in skincare gaat een doffe huid tegen

Granaatappel zit van nature boordevol polyfenolen (ook wel krachtige fytonutriënten-antioxidanten genoemd). De antioxidanten in granaatappel kunnen oxidatieve stress in de huid helpen te bestrijden, wat een mooie gloed in de huid als resultaat geeft. Granaatappelpitolie heeft zowel antioxiderende als ontstekingsremmende eigenschappen, het is een nuttig ingrediënt om tekenen van veroudering zoals rimpels en donkere vlekken te verminderen.

Er is uiteraard ook een studie naar gedaan, hieruit bleek dat granaatappelzaadolie de groei van huidcellen kan verbeteren en zelfs de hydratatie en elasticiteit verbetert. Ben jij al bekend met de kracht van polyfenolen ofwel antioxidanten? Dan weet je hoe waardevol deze zijn om in te zetten om jouw skingoals te realiseren. Granaatappel is tevens goed voor onze darmen en onze darmgezondheid is weer van belang voor het hebben van een mooie huid.

Moe van al je Zoom-meetings? Zo laad je op na een vermoeiende dag

Wist je dat de antioxidanten in granaatappel ook je huidje beschermen tegen UV-stralen? Dit is fijn, want pigmentatie geeft ook een ouder uiterlijk aan ons huidje. Neem dus vooral een kijkje op de ingrediënten in jouw dagcrème. Als hier geen granaatappel in zit dan is dit wellicht leuk om op te nemen bij jouw nieuwe skincare aanschaf. Weet ook dat het pitten extract voor ieder huidtype goed is, zeg maar dag tegen je dof uitziende huid en thank us later.

Nuttig dutten – Zó doe je een powernap waar je ook nog iets aan hebt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.