Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Evenementen 24 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Alsnog op pad: deze leuke dingen kan je doen in het regenachtige weekend van 25 en 26 november

De weersvoorspellingen van dit weekend liegen er niet om: het weekend van 25 en 26 november wordt erg nat. Hoewel een weekend lang bankhangen verleidelijk is, zorgt dat er ook voor dat jij sneller in een winterdip raakt. Dat willen we niet, daarom zijn hier een aantal fijne weekendtips in omgeving Amsterdam.

Hup, de deur uit. We laten ons niet stoppen door een beetje regen.

Wat te doen in het weekend van 25 en 26 november?

Van workshops tot borrelen: voor iedereen is er iets leuks te doen dit weekend.

Borrelen op Het Amsterdamse Winterterras

Sinds afgelopen donderdag opende Het Amsterdamse Winterterras weer haar deuren voor drie weken. Van 23 november tot en met 10 december 2023 staan de poorten van de prachtige Gashouder open voor het grootste winterterras van de stad. Drie weken lang genieten van goed eten, lekker drinken, fijne muziek en gezellige dansjes samen met de leukste terrassen en de gezelligste sfeermakers uit Amsterdam.

Tickets voor Het Amsterdamse Winterterras koop je hier. 

Bezoek Rijksmuseum x Boijmans van Beuningen

Als je zin hebt om wat cultureels te doen, dan is de collectie Boijmans van Beuningen in het Rijksmuseum een aanrader. Van Yayoi Kusama tot Pablo Picasso: een selectie van de bijzondere werken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen vind je dit najaar in het Rijksmuseum.

Wij gingen er vorige week langs en kunnen beamen dat dit, ook voor beginnende kunstliefhebbers, een fijne collectie is. Je gaat verschillende ruimten door, waar geluid ook onderdeel van de beleving is. Van moderne kunst, standbeelden tot klassieke schilderijen van meesters als Monet en Picasso: het is er allemaal.

Tickets voor het Rijksmuseum koop je hier.

Boek een workshop via Wecandoo

In een wereld waar verbinding soms verloren lijkt te gaan, is er een groeiende beweging om ambachtslieden en makers in de schijnwerpers te zetten. Deze gepassioneerde mensen houden de kunst van handwerk levend. Wecandoo biedt lokale workshops aan en daarmee iedereen de kans om nieuwe vaardigheden te ontdekken, het plezier van creatie te ervaren en zelf objecten te maken. En hoe leuk is het om in het weekend met je vriendinnen een creatieve workshop te volgen?

Check hier welke workshops er bij jou in de buurt te doen zijn.

Kaasfondue bij Two Chefs Brewing x Smelt

Voor de liefhebbers van speciaalbier en kaasfondue hebben we goed nieuws: Two Chefs Brewing en Smelt slaan de handen ineen. Dat betekent dat je vanaf aanstaande zaterdag bij Two Chefs Brewing aan het Hugo de Grootplein kan kaasfonduen. En niet zomaar kaasfondue, maar kaasfondue gemaakt met speciaalbieren.

Feesten bij PIV

In de Warehouse Elementenstraat (een van onze favoriete feestlocaties) vind het indoor feest van PIV plaats op vrijdagavond. Onder anderen Benny Rodriques en Prunk staan op de line-up. En als dat niet reden genoeg is om te gaan, dan weten wij het ook niet meer.

Tickets voor PIV koop je hier. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.